Εντός του οικισμού των Ρομά έχουν παραταχθεί τα ΜΑΤ για τον κίνδυνο βεντέτας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζητούν άδεια από τις αρχές του δήμου να κατεδαφίσουν το σπίτι του δράστη
Το Δροσερό Ξάνθης έχει έρθει στο προσκήνιο μετά το φονικό του 45χρονου από τον 37χρονο.Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στον οικισμό Δροσερού, στην Ξάνθη, με τους φόβους για βεντέτα μετά τη στυγερή δολοφονία του 45χρονου, να κάνουν το κλίμα ακόμα πιο βαρύ.
«Αστακός» ήταν χθες το κέντρο την Ξάνθης και στις 12 η ώρα περίπου το μεσημέρι έγινε μία συγκέντρωση που αίτημά της ήταν να μην συμβαίνουν τέτοια γεγονότα και ζητούσαν άδεια από τις αρχές του δήμου να κατεδαφίσουν το σπίτι του δράστη, ώστε όταν βγει από την φυλακή να μην έχει πού να μείνει.
Ο Νίκος Γουναρίδης, πρόεδρος αστυνομικής κίνησης της Ξάνθης, σχολίασε τα γεγονότα λέγοντας: «Έχουμε πει εκατό φορές ότι έχουμε ελλείψεις. Κι αυτή την στιγμή για να διαφυλάξουμε την τάξη στο Δροσερό έχουν έρθει ενισχύσεις από περιφερειακές διευθύνσεις. Το πρόβλημα είναι ότι έχει αλλάξει μορφή η εγκληματικότητας στο Δροσερό».
Ερωτηθείς σχετικά με την δράση της Αστυνομίας στο Δροσερό της Ξάνθης και τις φήμες ότι υπάρχει ένα «άβατο» στην εν λόγω περιοχή ο Νίκος Γουναρίδης απάντησε ότι υπάρχει μία αταξία γενικά και είπε ότι με δυσκολία μπαίνουν οι αστυνομικοί, καθώς ο αριθμός των αστυνομικών δεν είναι επαρκής.
Από χθες το μεσημέρι επιβεβαίωσε ο κ. Γουναρίδης ότι δεν έχει γίνει κάποιο περιστατικό, καθώς «υπάρχουν εντός του οικισμού παρατεταμένες διμοιρίες των ΜΑΤ».
Στην συνέχεια ερωτηθείς ο πρόεδρος αστυνομικής κίνησης Ξάνθης αν θα υπάρξει κάποια νομική ενέργεια για την «αγοραπωλησία» της ανήλικης απάντησε: «Δεν υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία. Αυτό είναι ένα έθιμο των Ρομά διαχρονικά».
Το χρονικό
Υπενθυμίζεται πως ο 37χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 46χρονο είχε δημοσιοποιήσει ένα βίντεο με «εντολές» προς τους αντιπάλους του, προειδοποιώντας τους να μην πειράξουν την οικογένειά του μετά από το φονικό.
Mιλώντας στα τουρκικά, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο στυγερό έγκλημα αποκαλώντας μάλιστα το θύμα του «ρουφιάνο».
«Αν προκαλέσετε ζημιά σε μένα, αν προκαλέσετε ζημιά στην οικογένειά μου και 40 χρόνια μέσα να κάτσω θα σας σκοτώσω όλους» υποστήριξε ο δράστης του στυγερού εγκλήματος.

Δείτε ακόμα:  Η σορός του θα αποτεφρωθεί – Η ανακοίνωση της οικογένειας

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News