Έπαιζαν ζάρια ποντάροντας χιλιάδες ευρώ σε καφενείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθησαν οχτώ άτομα και κατασχέθηκαν 12.875 ευρώ
Οχτώ άτομα, επτά ημεδαποί και αλλοδαπός, συνελήφθησαν στο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου κατηγορούμενοι για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικού σχεδιασμού που αφορά τη διενέργεια στοχευόμενων ελέγχων για την πάταξη του φαινομένου της διεξαγωγής τυχερών και απαγορευμένων παιγνίων κατά την τρέχουσα εορταστική περίοδο και ελέγχου τήρησης των διατάξεων που αφορούν την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε καφενείο στο στο Ηράκλειο.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν και αστυνομικοί από το Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης, είχε επιτρέψει σε επτά άτομα να παίζουν ζάρια σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τα οποία και συνελήφθησαν.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 12.875 ευρώ ως προερχόμενο από τη διενέργεια του τυχερού παιγνίου και δύο ζεύγη ζάρια. Ακόμα, βεβαιώθηκαν παραβάσεις για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη και μετάδοση ασθενειών και του αντικαπνιστικού νόμου. Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της ιδιοκτήτριας.
Το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Δείτε ακόμα:  Φάρμα: Τι είπε ο Βασίλης Μαντζουράνης για τον Μιχάλη Ιατρόπουλο

Newsroom | Pireas News