Επέστρεψε μετά από 5 μήνες στο σπίτι του και βρήκε να κατοικεί ένας ξένος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο αλλοδαπός καταληψίας έμενε στο σπίτι από τον Νοέμβριο του 2020 και είχε μάλιστα αλλάξει κλειδαριά

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε έναν 50χρονο από την Ιεράπετρα Κρήτης, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αθήνα, όταν επιστρέφοντας στο χωριό του, στην Καλαμαύκα Ιεράπετρας, επιχειρώντας να μπει στο σπίτι που είχε πάρει από τον παππού του και το είχε ανακαινίσει, βρήκε κάποιον αλλοδαπό να έχει εγκατασταθεί αυθαίρετα σε αυτό και να ζει σχεδόν «αόρατος» από τα μάτια των συγχωριανών του, που δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό.

Όπως είπε στην ιστοσελίδα neakriti.gr ο 50χρονος τοπογράφος μηχανικός Γιώργος Βολυράκης «κατέβηκα την περασμένη Πέμπτη από την Αθήνα στην Κρήτη και πήγα αρχικά στα Χανιά, όπου είχα επαγγελματικές υποχρεώσεις και μετά ταξίδεψα για την Καλαμαύκα της Ιεράπετρας κάνοντας μια σύντομη στάση στη Νεάπολη. Όταν έφτασα κατά τις 7:30 το βράδυ στο σπίτι μου στην Καλαμαύκα πίσω από την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, προσπαθώντας να μπω από την κεντρική είσοδο, είδα ότι το κλειδί δεν έμπαινε στην κλειδαριά.

Μετά από κάποιες επίμονες προσπάθειες και δοκιμάζοντας όσα κλειδιά είχα, ξαφνικά άνοιξε από μέσα η πόρτα και εμφανίστηκε μπροστά μου ένας αλλοδαπός, νέος άντρας, που μου θύμιζε η φυσιογνωμία του έναν Αλβανό υπήκοο που μένει τα τελευταία χρόνια και εργάζεται στο χωριό μας. Ασυναίσθητα του φώναξα με το όνομά του και εκνευρισμένος τον ρώτησα τι κάνει μέσα στο σπίτι μου.

Εκείνος έκλεισε βίαια την πόρτα, έβαλε από πίσω ένα σκουπόξυλο και προσπάθησε να με καθυστερήσει γιατί είχα άγριες διαθέσεις. Διέφυγε από την πίσω πλευρά του σπιτιού περνώντας από ένα μικρό παραθυράκι της τουαλέτας και πηδώντας στο κτήριο του Συνεταιρισμού βγήκε σε έναν ακάλυπτο χώρο όπου τον είδαν οι γειτόνισσες να τρέχει και να χάνεται στην πάνω μεριά του χωριού.

Δείτε ακόμα:  Πώς αντιμετωπίζουν οι Έλληνες την πανδημία μετά από 20 μήνες – Έτσι σκέφτονται οι ανεμβολίαστοι

Κάλεσα αμέσως το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας που ήρθε αμέσως στο σπίτι μου και από τις περιγραφές που έκανα στους αστυνομικούς και από φωτογραφίες που μου έδειξαν ταυτοποίησα εγώ και οι αστυνομικοί τον απρόσκλητο επισκέπτη του σπιτιού μου που είναι τελικά αδερφός εκείνου που εγώ πίστευα πως είναι με την πρώτη ματιά.

Στο σπίτι μου ήρθαν και αστυνομικοί της Σήμανσης, που έψαξαν και βρήκαν αποτυπώματα του, για να τα ταυτοποιήσουν με πιθανές υποθέσεις κλοπών η διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή, καθώς ανάμεσα στα πράγματα που άφησε φεύγοντας οι αστυνομικοί βρήκαν διάφορα εργαλεία και μαχαίρια».

Newsroom | Pireas News