Επιστολή παραίτησης έστειλαν όλοι οι γιατροί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι αναφέρουν οι πέντε γιατροί προς την διοίκηση του ιδρύματος
Σε παραίτηση δηλώνουν ότι εξωθούνται όλοι οι γιατροί της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου στην διοίκηση του ιδρύματος, αντιδρώντας, όπως τονίζουν, στην συνεχή προσπάθεια ανάληψης αρμοδιοτήτων πέραν των δικών τους.
«Αποκορύφωμα» ήταν ένα “εντέλλεσθε” για τις διακομιδές ασθενές όλων των τμημάτων του νοσοκομείου, όπως αναφέρουν οι πέντε ιατροί στην επιστολή παραίτησης, ενώ την ίδια στιγμή τονίζουν ότι καθημερινά η πίεση του συστήματος είναι ακόμα μεγαλύτερη. «Η δουλειά μας γίνεται επισφαλής τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζόμενους»
Στην επιστολή τους που δημοσιεύει η ιστοσελίδα rethemnos.gr, οι γιατροί υποστηρίζουν ότι εξωθούνται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, γιατί η διοίκηση «μας αναγκάζει κλιμακούμενα εδώ και μεγάλο διάστημα να αναλάβουμε καθήκοντα πέραν των αρμοδιοτήτων μας και της επιστήμης μας, καθιστώντας την ήδη πιεσμένη δουλειά μας, που είναι εντός της μονάδας, δευτερεύουσα και επισφαλή τόσο για τους νοσηλευόμενους της ΜΕΘ όσο και για τους γιατρούς της».
Οι γιατροί, Χαράλαμπος Μαρκάκης (συντονιστής διευθυντής), Ηλίας Σαμιώτης (διευθυντής), Δέσποινα Καμπουράκη (διευθύντρια), Αναστασία Πεντάρη (επιμελήτρια Α’) και Αικατερίνη Κυρίτση (επιμελήτρια Β’), αναφέρουν, πως έχουν «κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου με πολλαπλά υπομνήματα εδώ και πολύ καιρό, αλλά η διοίκηση όχι μόνο μας αγνοεί παντελώς, αλλά επιπλέον μας επιφορτώνει καθημερινά με επιπλέον καθήκοντα, με αποκορύφωμα το “εντέλλεσθε” για τις διακομιδές των ασθενών οποιουδήποτε τμήματος του νοσοκομείου και του ΤΕΠ».
Κραυγή αγωνίας από τους διευθυντές του νοσοκομείου
Είχε προηγηθεί επιστολή των διευθυντών των κλινικών του νοσοκομείου προς τους πολίτες του Ρεθύμνου, έτσι ώστε να γνωρίζουν κάτω από ποιες συνθήκες εργάζονται εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι διευθυντές καταγγέλλουν ελλείψεις προσωπικού, ενώ ενημερώνουν ότι «η ΜΕΘ, η οποία επίσημα δεν διαθέτει κανένα COVID κρεβάτι, νοσηλεύει τρία περιστατικά COVID».

Δείτε ακόμα:  Survivor: Οι επιλογές της Βρισηίδας την οδήγησαν στην αποχώρηση από το ριάλιτι

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News