Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι στα Βατερά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εντολή εκκένωσης εξακολουθεί να ισχύει για τους οικισμούς Βρίσας και Σταυρού – Τέταρτη ημέρα μα αναζωπυρώσεις στη ρογκάδα
Στα σπίτια τους επιστρέφουν οι κάτοικοι των Βατερών, καθώς μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ανακοίνωσε την άρση της απόφασης εκκένωσης του οικισμού εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή.
Ο περιορισμός εξακολουθεί να ισχύει για τους οικισμούς Βρίσας και Σταυρού. Την ίδια ώρα, η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να καίει για τέταρτη ημέρα το δάσος της Ρογκάδας, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά το πρωί το περασμένου Σαββάτου. Το βράδυ της Δευτέρας είχαμε νέα αναζωπύρωση της δασικής πυρκαγιάς στο σημείο αυτό, με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για την αντιμετωπίσουν. Από το πρωί στο μέτωπο πραγματοποιούν ρίψεις νερού δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα stonisi.gr.
Εν τω μεταξύ, έχει μεταβεί στην περιοχή των χωριών που επλήγησαν από τη φωτιά ο υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τριαντόπουλος θα ανακοινώσει οριζόντια μέτρα άμεσης βοήθειας προς όλους τους πληγέντες ιδιώτες και επαγγελματίες, από την πυρκαγιά στη Λέσβο κατά τα πρότυπα των αποζημιώσεων που δόθηκαν στους πληγέντες από την πρόσφατη πυρκαγιά στην Πεντέλη. Αυτό σημαίνει ότι πριν από την πλήρη καταγραφή των ζημιών, θα δοθούν αποζημιώσεις σε ένα πλαίσιο άμεσων μέτρων ανακούφισης των πυροπαθών.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Eξώδικο από νυχτερινό κέντρο σε Σχοινά – Γαρμπή – Ζητάνε 60.000 ευρώ

Newsroom | Pireas News