Έπρεπε να αθωωθεί ολοσχερώς ο Λιγνάδης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Απαγορεύεται να λέει δημοσιογράφος ότι είναι βιαστής»
«Αντί να διαμαρτύρεται ο κ .Λιγνάδης και να εκφράζει την πικρία του, γιατί καταδικάστηκε ενώ έπρεπε να αθωωθεί ολοσχερώς, αυτό το κύκλωμα που εγώ το ονόμασα “συνεργείο”, που κατασκεύασε όλη αυτή την σκευωρία σε βάρος του κ. Λιγνάδη, αποδεικνύει πως ήταν σκευωρία με έντονο πολιτικό υπόβαθρο, από ανθρώπους που είναι στον χώρο του θεάτρου σκηνοθέτες, κάποιοι ηθοποιοί κ.α.», είπε ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1.
Ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε ότι «ο κ. Λιγνάδης αρχικώς κατηγορήθηκε για έξι βιασμούς, εκ των υστέρων παραμένουν τέσσερις και μετά παραμένουν δύο. Θα έπρεπε να γνωρίζετε και τους βιασθέντες. Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να παρουσιάσω, δεν μου επιτρέπουν οι αρχές μου, τους βιασθέντες.».
«Απαγορεύεται να λέει δημοσιογράφος ότι είναι βιαστής. Καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, με ισχνές μειοψηφίες, αφού για έναν βιασμό μειοψήφησαν οι τρεις τακτικοί δικαστές και για τον άλλον οι δύο από τους τρεις δικαστές, δηλαδή η τακτική δικαιοσύνη δεν καταδίκασε τον Λιγνάδη», είπε ο Αλέξης Κούγιας, συμπληρώνοντας πως «στην Ελλάδα όπως και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, θεωρείται κάποιος ότι έχει καταδικαστεί, όταν καταδικαστεί αμετακλήτως».
Ο ποινικολόγος υποστήριξε πως «εδώ δημιουργήθηκε μια νομική υποκουλτούρα, από κάποιους που δεν τους ενδιαφέρει η δικαιοσύνη και η δημοκρατία, τους ενδιαφέρει μόνο να αποκομίσουν οφέλη. Δεν μιλάμε για δημοσιογράφους σαν εσάς, μιλάμε για στρατευμένους δημοσιογράφους».
«Η κοινωνία δεν είναι μέσα σε ένα δικαστήριο, η κοινωνία δεν γνωρίζει νόμους, η κοινωνία δεν γνωρίζει πώς απονέμεται δικαιοσύνη. Όταν η κοινωνία ακούει συνεχώς κάποιους που εμφανίζονται ως ειδικοί και ειδικά οι εργαζόμενοι, που δεν είναι διαρκώς μπροστά στην τηλεόραση, είναι σε μία απορία, δημιουργείται μια κοινωνική συνείδηση που μπορεί να οδηγήσει σε λαϊκά δικαστήρια. Αυτό γινόταν επί 18 μήνες και δεν ήξεραν και όλοι πριν ποιος ήταν ο Λιγνάδης. Μιλούσαν όλοι επί 18 μήνες, αλλά δεν ακούσαμε ποτέ τους καταγγέλλοντες. Στο δικαστήριο ήταν για πέντε μήνες μπροστά στους δικαστές. Εκρίθησαν όλοι».
«Οι ίδιοι οι ηθοποιοί μάζεψαν 390 υπογραφές εις βάρος μου, χωρίς να είναι στο δικαστήριο, ότι ως δικηγόρος εγώ έκανα ομοφοβικές ερωτήσεις στο δικαστήριο. Εμφανίζονται και κάποιοι δικηγόροι που δεν ξέρουν και πως γίνονται τα ποινικά δικαστήρια» είπε.
«Το θέμα είναι πως μειοψήφησαν οι τακτικοί δικαστές, που σημαίνει πως υπάρχει “ανασφάλεια” για αυτήν την κρίση. Εσείς τι λέτε; Ένας άνθρωπος που καταδικάστηκε με τέτοιες μειοψηφίες, θα πρέπει να μείνει για 3 με 5 χρόνια στην φυλακή; Τόσο θέλει να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό», επεσήμανε.

Δείτε ακόμα:  Πώς ο πόλεμος μπορεί να οδηγήσει σε έξαρση της πανδημίας και στη χώρα μας

 

Newsroom | Pireas News