Επτά επ’ αυτοφώρω συλλήψεις για πολεοδομικές παραβάσεις στην Ψαρού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλιμάκια του ΥΠΕΝ και της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν να κατασκευάζονται χωρίς νόμιμα έγγραφα κτίρια στο στάδιο της αποπεράτωσης
Επτά άτομα συνελήφθησαν στη Μύκονο για πολεοδομικές παραβάσεις, μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχή εργασιών, κατόπιν εγγράφου που απέστειλε το Σώμα Επιθεωρητών Δόμησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς την αρμόδια εισαγγελία.
Στη συνέχεια, αυτή εξέδωσε εντολή προς την Υπηρεσία Δόμησης Σύρου για τη διενέργεια των ελέγχων, κατά τους οποίους διαπιστώθηκε η ανέγερση νέων κτισμάτων σε συγκεκριμένο χώρο, χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΝ, από τις 3 έως τις 6 Απριλίου και από τις 10 έως και σήμερα 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 10 αυτοψίες, που προέκυψαν μέσα από καταγγελίες, από μικτά κλιμάκια του ΥΠΕΝ και της Οικονομικής Αστυνομίας σε όλη τη Μύκονο.
Κατά τη διάρκεια επιτόπιου ελέγχου που διενεργήθηκε στις 4 Απριλίου από μικτό κλιμάκιο του ΥΠΕΝ στη θέση «Ψαρού» Δήμου Μυκόνου, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
• Κατασκευή σε εξέλιξη νέου διωρόφου κτιρίου εντός της ζώνης προστασίας (σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, τμήματα του οποίου βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και της ζώνης παραλίας, χωρίς οικοδομική άδεια. Το περίγραμμα, οι διαστάσεις, η συνολική επιφάνεια, οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις και οι όψεις δεν συμφωνούν με τα δηλωθέντα στην με Α/Α 10366407 Υπαγωγή. Στάδιο εργασιών κατά την ημερομηνία ελέγχου: Υλοποίηση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.
• Ισόγειο κτίριο με χρήση WC εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, του οποίου το περίγραμμα, οι διαστάσεις, η συνολική επιφάνεια, οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις και οι όψεις δεν συμφωνούν με τα δηλωθέντα στην Υπαγωγή. Στάδιο εργασιών κατά την ημερομηνία ελέγχου: Υλοποίηση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων
• Ισόγειο κτίριο εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, για το οποίο δεν υπεδείχθησαν κατά τον έλεγχο στοιχεία νομιμότητας. Στάδιο εργασιών κατά την ημερομηνία ελέγχου: Αποπερατωμένο
• Ισόγειο κτίριο εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού, για το οποίο δεν υπεδείχθησαν κατά τον έλεγχο στοιχεία νομιμότητας.
• Tοποθέτηση δύο container εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού
• Tοποθέτηση τριών δεξαμενών ύψους 2,2 μ., εντός της ζώνης προστασίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μ. από τη γραμμή αιγιαλού
Σύμφωνα με την αναλυτική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, «σήμερα Τετάρτη πραγματοποιήθηκε αυτοψία παρουσία της Εισαγγελέως Σύρου στην παραπάνω περιοχή, όπου διαπιστώθηκε να γίνονται εργασίες χωρίς άδεια και κινήθηκε η διαδικασία αυτοφώρου. Συνελήφθησαν πέντε άτομα που εκτελούσαν εργασίες. Επίσης, συνελήφθησαν δύο υπεύθυνοι της επιχείρησης. Πραγματοποιήθηκε άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία, ενώ κατασχέθηκαν τα υλικά και τα μηχανήματα που εντοπίστηκαν στις παράνομες εργασίες. Διατάχθηκε η άμεση διακοπή της εκτέλεσης έργων, ενώ η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης».
Στη συνέχεια αυτή εξέδωσε εντολή προς την ΥΔΟΜ Σύρου για τη διενέργεια των ελέγχων, κατά τους οποίους διαπιστώθηκε η ανέγερση νέων κτισμάτων στο χώρο, χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Δείτε ακόμα:  Απαραίτητες αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες για τα αυτοκίνητα – Πόσο κοστίζουν

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News