Έρχεται η πιο κρύα εβδομάδα του χειμώνα- Χιόνια μέχρι τη θάλασσα – Τι θα γίνει στην Αττική

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πότε θα έχουμε την κορύφωση της βαρυχειμωνιάς
Νέα κακοκαιρία, η πιο μεγάλη του εφετινού χειμώνα, βρίσκεται προ των πυλών, η οποία αναμένεται να φέρει χιόνια, με τους μετεωρολόγους να δίνουν χιονοπτώσεις έως και τη θάλασσα.
Η κορύφωση της βαρυχειμωνιάς θα έρθει Τετάρτη με Πέμπτη, με το κρύο να είναι αισθητό και τις θερμοκρασίες να υποχωρούν υπό του μηδενός.
Με αυτό τον καιρό θα συνεχίσουμε και τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, ενώ το κρύο θα επηρεάσει ολόκληρη την Ελλάδα.
Ο μετεωρολόγος του Open, κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε ανάρτησή του στα social media έκανε λόγο για χιόνια στα νησιά, άποψη που διατύπωσε και στη σημερινή του πρόγνωση, χωρίς ωστόσο, να μπορεί να προσδιορίσει πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα.
Και η Αθήνα θα βρεθεί πιθανότατα στο στόχαστρο του χιονιά, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος σύστησε προσοχή ιδιαίτερα για το νομό της Αττικής, ώστε να μην επαναληφθούν τα περυσινά με την κακοκαιρία Ελπίς.
«Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι νησιά του Αιγαίου μας θα ντυθούν και πάλι στα λευκά αλλά ακόμη και μέσα σε πόλεις θα πέφτει ή και να στρώνεται το χιόνι. Στο τελευταίο μια αυξημένη ετοιμότητα θα πρέπει να υπάρχει και στο νομό Αττικής όπου συγκεντρώνει υψηλές εώς πολύ υψηλές πιθανότητες να δοκιμαστεί από τον ισχυρό χιονιά με τις λεπτομέρειες να ξεκαθαρίζουν τις επόμενες ημέρες.
Παρακολουθώντας την εξέλιξη των προγνωστικών στοιχείων που φτάνουν συνεχώς από τα μετεωρολογικά κέντρα – μοντέλα, το μυαλό μας πηγαίνει στον περσινό εφιαλτικό χιονιά. Σκοπός αυτής της ανάρτησης είναι να προετοιμαστούμε στο μέτρο του δυνατού ώστε σε όποια ένταση κι αν φτάσει αυτό το χιονοκύμα να μην οδηγηθούμε σε σκηνές του παρελθόντος όπως για παράδειγμα πέρυσι», έγραψε.

Δείτε ακόμα:  Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και αύριο στα ηπειρωτικά

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News