Έρχονται χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Μαρτιάτικος χιονιάς από τη Μακεδονία έως και την Κρήτη»
Πολικές αέριες μάζες κατεβαίνουν από Ρωσία και Ουκρανία, με τη θερμοκρασία να πέφτει και τα επόμενα 24ωρα θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές αναφέρει ο μετεωρόλογος Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι θα φτάσει τους 15-16 βαθμούς ενώ τις επόμενες μέρες η θερμοκρασία θα πέσει και χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.
Μπορεί ο Μάρτιος να είναι τυπικά ο πρώτος μήνας της άνοιξης όμως προβλέπεται να είναι πολύ παγωμένος, με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους από τη Μακεδονία έως την Κρήτη σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.
Η ανάρτηση
«Μαρτιάτικος χιονιάς από τη Μακεδονία έως και την…Κρήτη μέχρι τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε- Παγωνιά έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας !!!
Σε φάση παρατεταμένης παγωνιάς αναμένεται να μπει η χώρα προς τα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε καθώς και κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών με χιονοπτώσεις η δυναμική και η έκταση των οποίων όμως είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του συστήματος.
α σημερινά προγνωστικά στοιχεία πάντως θέλουν τα χιονια να κατεβαίνουν προς τα τέλη αυτής της εβδομάδας εκτός απο την Αττική και τα νησιά του Αιγαίου – Κυκλάδες αλλά πιθανότατα και σε περιοχές της Κρήτης με πολύ χαμηλό υψόμετρο!
Για να αποφευχθούν ζημιές λόγω παγετού κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα σε υδρόμετρα και ιδιωτικές σωληνώσεις ύδρευσης, μέσα σε αυλές σπιτιών, κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα όπως η κάλυψη/μόνωση υδρομέτρων ή η εκκένωση των σωλήνων κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σκεφτόμαστε επίσης τα πουλιά ριχνοντάς τους τροφή καθώς και τα κατοικίδια σε εξωτερικούς χώρους ώστε να έχουν και αυτά τροφή, πόσιμο νερό και προστασία από την παγωνιά!Μάρτης- γδάρτης λοιπόν..Από αύριο Τρίτη.. λεπτομέρειες στα 15λεπτα δελτία καιρού της ΕΡΤ3Για να μη χάνετε τον…καιρό σας.Με εκτίμηση και καλή Σαρακοστή!Σάκης Αρναούτογλου»

Δείτε ακόμα:  Επεκτείνεται από 16/2 σε εταιρείες security και ασφαλιστικές

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News