Έρχονται εξελίξεις στην υπόθεση – Τι δήλωσε ο δικηγόρος της

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Παρακολουθούμε την ιατροδικαστική υπηρεσία να αυτοελέγχεται και -αν θέλετε, να αυτοαναιρείται»
Σχεδόν σίγουρος ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα μετά τα νέα πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας που βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελέων, εμφανίστηκε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Όθωνας Παπαδόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η εντολέας του, περιμένει με αγωνία τις επόμενες ενέργειες των αρμόδιων οργάνων.
Άφησε παράθυρο , λέγοντας ότι «παρακολουθούμε την ιατροδικαστική υπηρεσία να αυτοελέγχεται και -αν θέλετε, να αυτοαναιρείται».
Καθώς το πόρισμα είναι προς το παρόν απόρρητο και κανείς δεν δικαιούται να το λάβει, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως εάν είναι διαφορετικό από την πρώτη νεκροψία τότε δημιουργείται άσχημο προηγούμενο και νέο νομικό δεδομένο, που «ανοίγει πόρτα για ανάκληση ιατροδικαστικών γνωματεύσεων εκ των υστέρων».
Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου:
Ζήτησε σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας γιατί αφορά το νομικό μας πολιτισμό, καθώς και ψυχραιμία και πολύ προσεκτική ανάλυση των δεδομένων από όλες τις πλευρές, ενώ θύμισε ότι μοναδικό αρμόδιο όργανο για να δικάσει την κ. Πισπιρίγκου είναι το δικαστήριο και κανένας άλλος.
Ιατροδικαστής Λέων: Δεν έγραψαν «παραμύθι» οι συνάδελφοι
Στον κ. Όθωνα Παπαδόπουλο απάντησε στην ίδια εκπομπή του ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, λέγοντας ότι παρέχονται όλα τα εχέγγυα ώστε να μην αμφιβάλουμε για την κάθε αιτία θανάτου και αν αμφιβάλουμε υπάρχουν οι δικλείδες ασφαλείας ώστε να γίνονται επανεξετάσεις, επανέλεγχοι και επαναβεβαιώσεις.
«Αυτό το προβλέπει εξάλλου με τη διαδικασία των τεχνικών συμβούλων και είναι ένα σύστημα το ποιό νομίζω ότι αποτελεί εγγύηση για την απονομή δικαιοσύνης και νομίζω είναι μάλλον λυπηρό να τρομοκρατούμε τον κόσμο», είπε ο κ. Λέων.

Δείτε ακόμα:  Επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή πέταξε ένα κομμάτι ψωμί στα σκουπίδια

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News