«Έρχονται γιορτές, αλλά θα στολίζουμε μνήματα»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δικαίωση ζητά η μητέρα της 23χρονης Κέλλυς Πορφυρίδου που «χάθηκε» στο σιδηροδρομικό δυστύχημα
Συγκλονίζει η μητέρα της Κέλλυς Πορφυρίδου, μιλώντας για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, στην οποία έχασε το 23χρονο κορίτσι της.
«Θέλω πίσω το παιδί μου, αλλά δεν μπορώ να το έχω. Πλησιάζουν γιορτές, αλλά εμείς στολίζουμε μνήματα», είπε συντετριμμένη η μητέρα της άτυχης κοπέλας, ζητώντας δικαίωση για όλα τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. «Η Κέλλυ μου πήγε μια εκδρομή στην Αθήνα να δει το αγόρι της και θα γυρνούσαν μαζί» είπε η κ. Άννα Καρατζόγλου, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». «Την περίμενα, είχα μιλήσει μαζί της, όταν ήταν στο τρένο και είχαμε μείνει στο “μαμά, θα τα πούμε το βράδυ. Μην έχεις άγχος, θα έρθει να μας πάρει ο φίλος του αγοριού μου”» λέει.
Αυτή ήταν η τελευταία φορά που μίλησαν μάνα και κόρη. Η συνέχεια δραματική. Ο πατέρας της 23χρονης είδε τα πλάνα από το σημείο του δυστυχήματος στην τηλεόραση και άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνο την κόρη τους. Μάταια όμως, αφού το κινητό της Κέλλυς έδειχνε απενεργοποιημένο. Εκείνη την ώρα το ένστικτο της μάνας έλεγε, πως το κορίτσι είχε χάσει τη ζωή του. «Ήξερα ότι δεν ζει, αλλά δεν ήξερα το μέγεθος της φρίκης. Ήταν ένα από τα πιο καμένα παιδιά και για τον λόγο αυτό άργησε πολύ η ταυτοποίησή της». Η κ. Καρατζόγλου έζησε ό,τι απεύχεται κάθε άνθρωπος και κάθε γονιός, να χάσει αγαπημένο του πρόσωπο και δη το παιδί του.
Η μητέρα της Κέλλυς συγκλόνισε, όταν μίλησε για τις γιορτινές μέρες που πλησιάζουν. Υπό άλλες συνθήκες θα χαιρόταν τα Χριστούγεννα και με τις δυο της κόρες. «Έρχονται γιορτές και όλοι θα περάσουν αυτές τις μέρες με τις οικογένειές τους. Εμείς όμως στολίζουμε τα μνήματα των παιδιών μας» είπε σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.
Η κ. Καρατζόγλου ζητά δικαίωση για τη μνήμη των 57 θυμάτων, καταλογίζοντας ευθύνες για την τραγωδία – που άφησε πίσω της τόσα ρημαγμένα σπίτια- και σε πολιτικά πρόσωπα. «Εννέα μήνες μετά έχουμε πλήρη συγκάλυψη. Και η συγκάλυψη ενός εγκλήματος είναι χειρότερη από το ίδιο το έγκλημα» τόνισε χαρακτηριστικά, απαιτώντας σεβασμό στους συγγενείς των θυμάτων και στους γονείς που έχασαν παιδιά.

Δείτε ακόμα:  Μείωση των θανάτων κατά 25% αν εφαρμοστεί ο προσυμπτωματικός έλεγχος

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News