Έρχονται τα εμβόλια για παιδιά 5-11 ετών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από την Τετάρτη ξεκινάνε οι εμβολιασμοί
Στην Ελλάδα φτάνουν σήμερα, Δευτέρα, τα πρώτα εμβόλια κατά της covid-19 για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών καθώς θα γίνει η πρώτη παραλαβή παιδικών εμβολίων στη χώρα μας, και συγκεκριμένα του εμβολίου των εταιριών Pfizer/BioNTech.
Την ίδια στιγμή, σε 48 ώρες, την Τετάρτη, θα ξεκινήσουν και οι πρώτοι εμβολιασμοί σε παιδιά από 5 έως 11 ετών κατά του κορονοϊού, με την πλατφόρμα για κλείσιμο ραντεβού να έχει ήδη ανοίξει από την περασμένη Παρασκευή.
Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι το 1/3 της δόσης του εμβολίου που χορηγείται στους μεγαλύτερους, δηλαδή 10 μικρογραμμάρια σε σχέση με τα 30 μικρογραμμάρια που είναι το εμβόλιο των ενηλίκων.
Θυμίζουμε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) στις 25 Νοεμβρίου, ενέκρινε την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.
Πού θα γίνονται οι εμβολιασμοί παιδιών
Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία και σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος. Σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας.
Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία. Στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.
Επίσης, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστούν «καταδρομικοί εμβολιασμοί», όπως έγινε με την πρώτη και τη δεύτερη δόση.

Δείτε ακόμα:  00 την Κυριακή 16 Ιανουαρίου

Newsroom | Pireas News