Έρευνα σε βάθος 15ετίας από τη Αρχή για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανοίγουν λογαριασμοί και ελέγχονται περιουσιακά στοιχεία εμπλεκόμενων προσώπων σε θέσεις ευθύνης
Στο επίκεντρο έρευνας της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα βρεθούν όλα τα πρόσωπα που ήταν σε θέση ευθύνης στον ΟΣΕ και τις θυγατρικές του ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και της HELLENIC TRAIN αλλά και όλοι οι συμβαλλόμενοι στις συμβάσεις που υπεγράφησαν σε βάθος 15ετίας, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.
Ο επικεφαλής της Αρχής, Χαρ. Βουρλιώτης παρήγγειλε έρευνα που αφορά στις περιόδους των υπό έλεγχο συμβάσεων για το σιδηροδρομικό δίκτυο και τα πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται χωρίς να εξαιρούνται οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν τραπεζικοί λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία των υψηλόβαθμων στελεχών και όλων των συμβαλλόμενων. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η περιουσία των ελεγχόμενων δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο να αποτελεί προϊόν δωροδοκίας και να εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Αν στο πλαίσιο της έρευνας προκύψουν ενδείξεις για την τέλεση αξιόποινων πράξεων το πόρισμα θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα αφορά τα τελευταία 15 χρόνια καθώς τυχόν ποινικά αδικήματα που διαπράχθηκαν τα προηγούμενα έτη έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Σε επιφυλακή οι αρχές της χώρας μετά το δεύτερο κρούσμα

Newsroom | Pireas News