Έσωσαν 45χρονο με ΚΑΡΠΑ επί 50 λεπτά στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων – Υπέστη ανακοπή καρδιάς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταγγελία ότι την περιοχή δεν υπάρχει ασθενοφόρο
Κατάφεραν να σώσουν έναν νέο άνθρωπο. Η αυτοθυσία και η αυταπάρνηση του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Αβδήρων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, αποτέλεσε το εφαλτήριο ώστε ένας 45χρονος άνδρας, να επανέλθει στη ζωή, μετά από περιστατικό ανακοπής καρδιάς.
Συγκεκριμένα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με ΚΑΡΠΑ που κράτησε 50 λεπτά, κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή, έναν 45χρονο άνδρα ο οποίος στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ξάνθης για περαιτέρω νοσηλεία, μετέδωσε το GRTimes.
Όπως ανέφερε η διευθύντρια του ΚΥ Αβδήρων, Μάρθα Ανδρέου, «σήμερα ζήσαμε αυτό που απεύχεται κάθε επαγγελματίας Υγείας. Καρδιακή ανακοπή σε 45 χρονών άνδρα!
Ταυτόχρονα όμως, ζήσαμε και τη μοναδική εμπειρία της άψογης συνεργασίας της ομάδας, της αλυσίδας της ζωής. Διασώστες ΕΚΑΒ νοσηλευτικό προσωπικό. Μπράβο στην Ιωάννα Μπουργουντζόγλου – Μπαρούτη και την Γεωργία Αναφορίδου, στους γιατρούς Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιώργο Αμαξόπουλο που επί 50 λεπτά έκαναν ΚΑΡΠΑ και τα κατάφεραν!
Ο ασθενής ανάνηψε και διακομίστηκε στο ΓΝ Ξάνθης. Νιώθω υπερήφανη για τους συναδέλφους και τους συνεργάτες μας στο ΚΥ Αβδήρων, στο ΕΚΑΒ και στο ΓΝ Ξάνθης».
Δήμαρχος Αβδήρων: Δεν έχουμε ασθενοφόρο
Δικαίωση για τον αγώνα που δόθηκε πριν από λίγο χρονικό διάστημα, όταν γνωστοποιήθηκε ότι το Κέντρο Υγείας Αβδήρων θα λειτουργεί μόνο τις πρωινές ώρες αισθάνεται ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Τσιτιρίδης, ο οποίος μαζί με βουλευτές, αλλά και σημαντικούς φορείς, κατάφεραν με δυναμικές κινητοποιήσεις να αλλάξουν την απόφαση και τελικά το ΚΥ να λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο. Ωστόσο, χωρίς ασθενοφόρο.
«Ασφαλώς και αισθάνομαι δικαιωμένος για τους αγώνες που δώσαμε με σκοπό να παραμείνει το Κέντρο Υγείας ανοικτό όλο το 24ωρο. Όχι μόνο επειδή με βάση το συγκεκριμένο περιστατικό σώθηκε μια ζωή, σώθηκε ένας άνθρωπος. Ειδικότερα γιατί στην περιοχή μας υπάρχει και παραλιακό μέτωπο, με αποτέλεσμα το ΚΥ εξυπηρετεί πάνω από 20.000 κόσμο. Ειδικά τώρα που οι περισσότεροι παραθερίζουν στις εξοχικές τους κατοικίες, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ» τονίζει στο GRTimes, ο δήμαρχος Αβδήρων, Γιώργος Τσιτιρίδης.
«Και βέβαια μπορεί το Κέντρο Υγείας να βρίσκεται στα Άβδηρα, ωστόσο εξυπηρετεί και όμορους δήμους, όπως για παράδειγμα τον δήμο Τοπείρου, που επίσης έχει αρκετό πληθυσμό» πρόσθεσε ο κ. Τσιτιρίδης.
Ο τελευταίος ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ελλείψεις που εξακολουθούν να υπάρχουν, όπως για παράδειγμα, η απουσία ασθενοφόρου. «Πριν από κάποιο διάστημα είχαμε ασθενοφόρο, ωστόσο επειδή για τη λειτουργεία του απαιτούνται τρεις οδηγοί, αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο έναν. Οι άλλοι δύο έχουν αποσπαστεί στο νοσοκομείο της Καβάλας. Έτσι όταν υπάρχει περιστατικό, το ασθενοφόρο θα πρέπει να διανύσει μια απόσταση 25χλμ, από την Ξάνθη ή ακόμη και 35χλμ εάν χρειαστεί να πάει σε άλλη περιοχή, για να παραλάβει τον ασθενή. Καταλαβαίνετε ότι αυτός ο χρόνος είναι πολύτιμος και η όποια καθυστέρηση μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο» συμπλήρωσε ο δήμαρχος στο GRTimes.

Δείτε ακόμα:  Τουρκική ακταιωρός παρεμπόδισε Έλληνες ψαράδες

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News