Έτοιμο το 2025 το παιδιατρικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»
Το παιδιατρικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Φίλυρο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει προς τα τέλη του 2025 και θα είναι ένα από τα καλύτερα διεθνώς, υπογράμμισαν οι ομιλητές σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας -Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο γραμματέας δημόσιας υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, δήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες και πολίτες. Εκπρόσωποι του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο θα χρηματοδοτήσει το έργο, παρουσίασαν τα αρχιτεκτονικά σχέδια, τις μελέτες και τις εξελίξεις σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού και ακολούθησε συζήτηση.
«Σημαντικό σημείο στη διαμόρφωση του υγειονομικού χάρτη της Θεσσαλονίκης» χαρακτήρισε το έργο ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης, ενώ ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, είπε ότι υλοποιείται ένα έργο μοναδικό, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Επίσης, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, διαβεβαίωσε ότι το ελληνικό δημόσιο τηρεί το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του.
Ακόμα, η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της Πρωτοβουλίας για την Υγεία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Ελιάννα Κονιάλη, ανέφερε, ότι το νοσοκομείο θα χτιστεί σε δύο οικόπεδα και θα αποτελείται από δύο οικοδομήματα. Θα υπάρχουν, μεταξύ άλλων, χώροι για οικογένειες, συνοδούς,ενώ το συγκρότημα θα περιβάλλεται από κήπους και πράσινο.
Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της διαβούλευσης, που γίνεται σε εξαμηνιαία βάση, με την τοπική κοινωνία για το έργο, που θα γίνει στην περιοχή τους στο Φίλυρο και θα εξυπηρετεί τη Βόρεια Ελλάδα.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Πού θα διενεργούνται δωρεάν rapid tests αύριο Σάββατο

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News