Ετοιμότητα ναι, ανησυχία όχι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η Εύβοια και η Κρήτη έδωσαν ό,τι είχαν να δώσουν»
Για τη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στη χώρα μας, μίλησε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας και τόνισε ότι χρειάζεται ετοιμότητα, αλλά δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.
Σχετικά με το ενδεχόμενο να έχουμε ένα σεισμό πάνω από 6 ρίχτερ, είπε πως στατιστικά στη χώρα μας σημειώνεται ένας σεισμός περίπου 6 ρίχτερ στη χώρα μας. Υπάρχουν βέβαια χρονιές που δεν σημειώνεται κανένας μεγάλος σεισμός, αλλά και χρονιές που έχουμε 2 και 3 σεισμούς πάνω από 6 ρίχτερ,
«Αυτό όμως δεν πρέπει να μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Αφενός γιατί είναι πολύ πιθανόν ο σεισμός αυτός να γίνει κάπου στο Αιγαίο η σε μια θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κρήτη για παράδειγμα, όπου το πιθανότερο είναι μην τον καταλάβουμε καν και αφετέρου ακόμη και να γίνει σε στεριά, όπως ας πούμε στον Τύρναβο που ήταν 6.5 ρίχτερ δε σημαίνει πως θα είναι καταστροφικός όπως είδαμε στη συγκεκριμένη περίπτωση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Σε ότι αφορά την τελευταία σεισμική δραστηριότητα, ο κ. Λέκκας εκτίμησε πως η Εύβοια και η Κρήτη «έδωσαν ότι είχαν να δώσουν», ενώ στη Λέσβο μπορεί αν γίνει ένας σεισμός ακόμη και μέχρι 5 ρίχτερ, αλλά αυτό δεν μας ανησυχεί.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Σήμερα η κηδεία του 47χρονου ντελιβερά

Newsroom | Pireas News