Εύρημα της αντιτρομοκρατικής ενισχύει τη θεωρία περί νέας γενιάς τρομοκρατών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναζητούνται οι καθοδηγητές, που πιστεύεται ότι από τους πιο παλιούς τρομοκράτες
Έπειτα από την βόμβα απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, όλο και δυναμώνει η πεποίθηση ότι στο επιχειρησιακό σκέλος των πρωτοεμφανιζόμενων τρομοκρατικών οργανώσεων έχει στρατολογηθεί «νέο αίμα» που δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.
Το γεγονός αυτό δυσκολεύει την Αστυνομία στον εντοπισμό τους, επιβεβαιώνει ένα πολύτιμο εύρημα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων. Ένα ορφανό αποτύπωμα στην βόμβα που είχε τοποθετηθεί έξω από τις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδή, τον περασμένο Δεκέμβριο η οποία δεν εξερράγη, αναφέρθηκε στην ΕΡΤ.
Oι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ακολουθούν την θεωρία των «συγκοινωνούντων δοχείων» στην τρομοκρατία για να μπορέσουν να φτάσουν στα ίχνη των ατόμων από το αντάρτικο πόλεως που βρίσκονται πίσω από την επανεμφάνιση της εγχώριας τρομοκρατίας.
Το αποτύπωμα παραμένει «ορφανό» αφού δεν ταυτοποιήθηκε σε καμία βάση δεδομένων. Αυτό αποδεικνύει ότι ο βομβιστής δεν είναι σεσημασμένος και δεν έχει συλληφθεί ποτέ για κάτι στο παρελθόν. Γεγονός που κατά τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής παραπέμπει σε νέα άτομα που έχουν στρατολογηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών που η εγχώρια τρομοκρατία είχε σιγήσει.
Νέα γενιά τρομοκρατών
Σημαντικό ρόλο παίζει η ανάλυση των προφίλ παλαιών της τρομοκρατίας, ως «καθοδηγητών» που ενδεχομένως προχώρησαν στην στρατολόγηση και στην εκπαίδευση της «νέα γενιάς» για να συνεχίσει εκείνη την δράση οργανώσεων που ανέστειλαν την τελευταία πενταετία την δράση τους, όπως ήταν η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», με νέες «ετικέτες» και νέες οργανώσεις.
Την ευθύνη για την απόπειρα στο Γουδή είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη». Αντίστοιχα για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Εργασίας την ευθύνη ανέλαβε η επίσης πρωτοεμφανιζόμενη «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», η οποία όμως ακόμη δεν έχει προχωρήσει στην δημοσιοποίηση κειμένου με τις θέσεις της κάτι που επιτείνει τον φόβο των Αρχών για ενδεχόμενο νέο χτύπημα.

Δείτε ακόμα:  Καθηγητής Πνευμονολογίας: Καλύτερα στα χωριά το Πάσχα, παρά στα διαμερίσματα

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News