Εξαδάκτυλος: «Ναι» σε ελευθερίες για εμβολιασμένους – Οριζόντια μέτρα πρέπει να πάψουν να ισχύουν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Σειρά μέτρων που εφαρμόζονται περιέχουν αντιφάσεις»
Υπέρ των περισσότερων ελευθεριών για τους εμβολιασμένους πολίτες, τάχθηκε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για προνόμιο ή τιμωρία αλλά για «αποκατάσταση της πραγματικότητας».
Εξήγησε ότι οι εμβολιασμένοι που είναι προστατευμένοι έναντι του ιού πρέπει να ζουν φυσιολογικά και να μην περιορίζονται οι ελευθερίες τους και οι ανεμβολίαστοι να προστατεύονται επαρκώς για να μην καταλήγουν στη ΜΕΘ και «να συναντούν τον δημιουργό τους πρόωρα», όπως είπε στον ΣΚΑΪ.
Ειδικότερα ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι σειρά μέτρων που εφαρμόζονται περιέχουν αντιφάσεις και οριζόντια μέτρα πρέπει να πάψουν να ισχύουν γιατί είναι άδικα αλλά και δεν έχουν κανένα νόημα.
«Πχ το Σάββατο το βράδυ στα ρεστοράν της Θεσσαλονίκης, που σε κλειστούς χώρους ήταν μόνο εμβολιασμένοι, δεν κατάλαβα γιατί ‘’πυροβολήθηκε’’ και ο εμβολιασμένος πιανίστας και σταμάτησε να παίζει. Δεν θα άλλαζε τίποτα αν αυτός ο άνθρωπος μέχρι 1.00 πμ έπαιζε σε αυτό το περιβάλλον από υγειονομικής άποψης», είπε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.
Πρόσθεσε ότι «πολύ δικαίως» o dj ρωτά γιατί ενώ είναι εμβολιασμένος να μην παίζει μουσική σε μαγαζί μόνο για εμβολιασμένους και αντίστοιχα οι πελάτες να αναρωτιούνται γιατί να μην ακούν μουσική.
Σχετικά με τις παρελάσεις ο κ. Εξαδάκτυλος εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να γίνουν με τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην πληγωθεί το πατριωτικό και θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών.

Δείτε ακόμα:  Μητέρα πέρασε στην ίδια σχολή με την κόρη της

Newsroom | Pireas News