ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και εμπορίας όπλων

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και εμπορίας όπλων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα με δράση σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Αττική

Ολοκληρώθηκε σήμερα αστυνομική επιχείρηση που στόχευε στην πλήρη εξάρθρωση και αποδόμηση της παράνομης δράσης εγκληματικής οργάνωσης.

Στην αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές των Νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Αττικής, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομική Διεύθυνσης Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μυλοποτάμου, σε συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, συστηματικής και εξειδικευμένης – λόγω του αντικειμένου – αστυνομικής έρευνας, που διεξήγαγε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Στο πλαίσιο της εκτεταμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (τρεις ημεδαποί και αλλοδαπός) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα καθώς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής ομάδας η οποία δραστηριοποιείτο τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2020, τα μέλη της λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους στις επιμέρους δραστηριότητές της, ακολουθώντας διάφορα στάδια για την υλοποίηση των παράνομων ενεργειών τους, που αφορούσαν ειδικότερα στην αγορά, μεταφορά και περαιτέρω προώθηση, για διακίνηση και πώληση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και προμήθεια οπλισμού σε υποψήφιους αγοραστές στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και της Αττικής, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες έρευνες σε οικίες, επιχείρηση, αποθηκευτικούς χώρους, οχήματα και αγροτεμάχια των εμπλεκομένων σε περιοχές των Νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Αττικής.

Ειδικότερα, χθες εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης ένας εκ των συλληφθέντων ημεδαπών κατά το χρόνο που παρέλαβε είδη οπλισμού από υπαίθριο χώρο επί της Εθνικής Οδού, τα οποία ήταν κρυμμένα στο συγκεκριμένο σημείο. Στη συνέχεια αφού ακινητοποιήθηκε, ακολούθησε έρευνα στον ημεδαπό, σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του στο οποίο επέβαινε, καθώς και στον εν λόγω χώρο όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Δείτε ακόμα:  Ποια σχολεία στην Αττική θα μείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη

– 2 πολεμικά τυφέκια (kalashnikov),
– τμήμα πολεμικού τυφεκίου,
– 6 γεμιστήρες,
– 722 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,
– 2 ελατήρια κλείστρου,
– το χρηματικό ποσό των 1.795 ευρώ και
– κινητό τηλέφωνο

Σε μεταγενέστερο χρόνο από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες και σε επιχείρηση και των λοιπών συλληφθέντων κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν συνολικά:

– Το χρηματικό ποσό των 6.230 ευρώ,
– 6 πιστόλια,
– περίστροφο,
– κοντάκι πολεμικού τυφεκίου
– 9 μέρη λαβής πιστολιού,
– 2 λαβές πιστολιού,
– εξαρτήματα πολεμικού τυφεκίου και κυνηγετικού όπλου,
– θήκη πιστολιού,
– σπρέι πιπεριού,
– 152 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
– μαχαίρι,
– καθαριστικά οπλισμού,
– ουσίες νόθευσης ναρκωτικών ουσιών,
– συσκευασίες για τον διαχωρισμό δόσεων ναρκωτικών ουσιών,
– κάλυκες,
– πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

λεωνιδας μανωλακος

Newsroom | Pireas News