Αττική: Δυνατό «Χτύπημα» σε κυκλώματα ναρκωτικών από την ΕΛΑΣ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης σκληρών ναρκωτικών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επικοινωνούσαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για τις ουσίες και τις ποσότητες
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συνελήφθησαν οκτώ μέλη της, πέντε αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της οργάνωσης.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Επιπρόσθετα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, πιστοποίησε την εγκληματική δράση των κατηγορούμενων, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα συγκρότησαν και συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με δομημένη και διαρκή δράση, με ιεραρχική δομή και αποκλειστικό σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους από τη διακίνηση διαφόρων ειδών ναρκωτικών ουσιών.
Τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους ως προς την καθοδήγηση, προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. Για τις επικοινωνίες τους επέλεγαν διαδικτυακές εφαρμογές συνομιλιών και χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για τις ναρκωτικές ουσίες και τις ποσότητες που διακινούσαν.
Από την συνολική έρευνα της υπόθεσης, προέκυψε ότι έως την σύλληψη τους οι κατηγορούμενοι είχαν προβεί σε περισσότερες από 1.900 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, με το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση να ανέρχεται στις 150.000 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν 12 έρευνες σε οικίες και μία σε κατάστημα, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16,5 γραμμάρια κοκαΐνης. 50 γραμμάρια κάνναβης, 0,7 γραμμάρια ηρωίνης, 25 κινητά τηλέφωνα, έξι Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μία ΄μοτοσυκλέτα, 167 φυσίγγια, δύο ζυγαριές ακριβείας, τρία μαχαίρια, επτά πακέτα σύνδεσης τηλεφωνικών συνδέσεων, πλήθος από σακουλάκια επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών και το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ.
Η πλειοψηφία των μελών της οργάνωσης έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για τα ίδια καθώς και έτερα αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δείτε ακόμα:  Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο δράστης της δολοφονίας της 19χρονης

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News