Εξαρθρώθηκε συμμορία που λήστευε αυτοκίνητα Smart σε Βύρωνα, Καισαριανή, Παγκράτι και νότια προάστια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών προχώρησε σε 12 συλλήψεις
Με 12 συλλήψεις ολοκληρώθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για την εξάρθρωση κυκλώματος που πραγματοποιούσε κλοπές Ι.Χ. αυτοκινήτων μάρκας Smart σε Βύρωνα, Καισαριανή, Παγκράτι και νότια προάστια.
Παράλληλα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν και στη διακίνηση ναρκωτικών.
Από τους 12 συλληφθέντες οι 7 είναι Αλβανοί και οι 5 Έλληνες, ενώ όπως επισημαίνουν αρμόδιες πήγες αναζητούνται κι άλλοι συνεργοί τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Για την εξάρθρωση της συμμορίας προηγήθηκε πολύμηνη ενδελεχής έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε η δράση της, τουλάχιστον από τις αρχές του έτους 2022 και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της.
Όπως διαπιστώθηκε, η δράση της συμμορίας στις κλοπές εξαρτημάτων από τη συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτων και στη διακίνηση διαφόρων ναρκωτικών ουσιών όπως κάνναβη, κοκαΐνη, MDMA, ECSTACY, ήταν κυρίως στις περιοχές του Βύρωνα, της Καισαριανής και του Παγκρατίου καθώς και στα νότια προάστια.

 
Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν σχεδόν αποκλειστικά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας και με τη χρήση είτε διαρρηκτικών εργαλείων είτε με μερική στρέβλωση στις θύρες αυτών, αποκτούσαν πρόσβαση στον εσωτερικό τους χώρο και αφαιρούσαν εξαρτήματα-ανταλλακτικά (τιμόνια, λεβιέ ταχυτήτων, στροφόμετρα, προφυλακτήρες, πλαστικά μέρη κ.τ.λ.), τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν με σκοπό το οικονομικό όφελος.
Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης στις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές, χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένες λέξεις – φράσεις και ορολογίες.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν:
61 περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα
40 συναλλαγές – διακινήσεις ναρκωτικών ουσιών
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν 19 έρευνες σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους (καβάτζες) των μελών της οργάνωσης, στις περιοχές του Αγίου Δημητρίου, Παγκρατίου, Γλυφάδας, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καισαριανής και Δάφνης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δείτε ακόμα:  Σε κρίσιμη κατάσταση η 40χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφό της στην Αργυρούπολη

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News