«Εξέφρασα την αγωνία μου για σύνδρομο Μινχάουζεν»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι κατέθεσε στην ανακρίτρια ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Δύο φορές επικοινώνησε με το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου φέρεται να είπε, πως θεωρεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου νοσεί από το σύνδρομο Μινχάουζεν, κατέθεσε στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου στο οποίο νοσηλεύτηκε η μικρή Τζωρτζίνα, Ανδρέας Ηλιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε ο Alpha.
Συγκεκριμένα, το δελτίο ειδήσεων του Alpha υποστήριξε, ότι διαθέτει αποσπάσματα της κατάθεσης του γιατρού, ο οποίος φέρεται να είπε στην ανακρίτρια, ότι «το πρώτο (σ.σ. τηλέφωνο στο «Χαμόγελο του Παιδιού») ήταν σε επίπεδο βοήθειας, ότι δηλαδή είχαμε μία μητέρα που είχε χάσει δύο παιδιά και το τρίτο χαροπαλεύει. Τους είπα λοιπόν, ότι έχουμε μια περίπλοκη κατάσταση, χωρίς να επεκταθώ σε λεπτομέρειες. Το δεύτερο τηλεφώνημα ήταν πιο ξεκάθαρο και εξέφρασα τις αγωνίες μου, για την τυχόν ύπαρξη συνδρόμου Μινχάουζεν και εκεί μου είπαν, ότι το περιστατικό ήταν εκτός των αρμοδιοτήτων τους και μου πρότειναν να απευθυνθώ στην Εισαγγελία».
Στη συνέχεια είπε πως «επικοινώνησα με την παιδοογκολόγο και μου είπε, ότι κι αυτή θεώρησε τον θάνατο της Μαλένας αιφνίδιο και περίεργο και ότι δεν δικαιολογείται η ηπατική ανεπάρκεια στο παιδί. Σχετικά με τον θάνατο του μωρού, όταν η μητέρα μού είπε, ότι πέθανε η Ίριδα αιφνιδίως στην κούνια της, εγώ αμέσως σκέφτηκα τον θάνατο της κούνιας, που έχει απροσδιόριστη αιτία».
«Μου ζήτησαν να σταματήσω να ασχολούμαι με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών»
Σύμφωνα με όσα ανέφερε το δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού, ο Ανδρέας Ηλιάδης φέρεται να ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους θεώρησε, ότι συμβαίνει κάτι περίεργο. Μάλιστα, είπε πως επικοινώνησε με την ιατροδικαστή της Ίριδας, ενώ στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη στους γονείς των τριών νεκρών παιδιών στη Πάτρα, όταν εκείνοι τού ζήτησαν να σταματήσει να ασχολείται με τα άλλα δύο παιδιά.
«Πήγα μόνος μου στην ιατροδικαστική υπηρεσία και συνάντησα την κ. Τσιόλα, με την οποία συνεργάζομαι χρόνια. Της εξέθεσα το πρόβλημα και κατάλαβα, ότι γνώριζε το θέμα, γιατί η ίδια είχε κάνει νεκροψία-νεκροτομή στην Ίριδα. Ήρθε λοιπόν η ίδια στο χώρο μας, είδε την μικρούλα και της εξέφρασα την αγωνία, αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των αιφνιδίων θανάτων με κάτι γονιδιακό. Στην καριέρα μου δεν έχω συναντήσει κάτι παρόμοιο περιστατικό και ούτε αναφέρεται τέτοιο περιστατικό στην ελληνική πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά.
«Ήρθε στο γραφείο (σ.σ. η Ρούλα Πισπιρίγκου) με το σύζυγο της (Μάνο Δασκαλάκη) και μου ανέφεραν, ότι δεν επιθυμούν να ασχοληθούν με κάτι, που δεν έχει σχέση με το ιατρικό κομμάτι της διαδικασίας και να παραμείνω αυστήρα στο ιατρικό και εγώ συμφώνησα και ζήτησα συγγνώμη. Μετά, ενδόμυχα πίστευα, ότι θα ερχόταν ο πατέρας και θα με ρωτούσε, αν με ανησυχεί κάτι, εάν υποπτεύομαι κάτι, από τη στιγμή που έβλεπε κινήσεις από εμένα όσο αφορά την υγεία του παιδιού του, πράγμα που δεν έκανε ποτέ», πρόσθεσε.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News