Έξι Έλληνες νεκροί σε Μπουγάζ και Σαρτανά από ρωσικές επιθέσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο θάνατος τον ομογενών προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείο Εξωτερικών, που καλεί αύριο τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα για εξηγήσεις
Έξι Έλληνες ομογενείς έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις και βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία, όπως επιβεβαίωσαν οι Ελληνικές Αρχές στην χώρα.
Τέσσερις ομογενείς έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με ρωσικές δυνάμεις στο χωριό Μπουγάζ, έξω από την Μαριούπολη, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Νωρίτερα, είχε επιβεβαιωθεί ο θάνατος μετά από βομβαρδισμό από ρωσικό αεροπλάνο στο χωριό Σαρτανά άλλων δύο ομογενών. Στην ίδια επίθεση τραυματίστηκαν άλλοι έξι ομογενείς, ανάμεσα τους και ένα παιδί.
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τον αποτροπιασμό της Ελλάδα και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων. Επίσης, γίνεται γνωστό, ότι με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο γενικός γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’ επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της ελληνικής ομογένειας.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Ακυρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News