Εξιχνίαση εγκληματικής οργάνωσης – «μαμούθ» στην Ηλεία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λεία 280.000 ευρώ μόνο από δύο περιπτώσεις
Στην εξιχνίαση εγκληματικής οργάνωσης – που ωστόσο ερευνάται αν λειτουργούσε εξολοκλήρου ή τμηματικά σε διαφορετικές ομάδες– και στην ταυτοποίηση συνολικά 60 ατόμων που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ηλεκτρονικών απατών και ήταν υπεύθυνοι για δύο απάτες «μαμούθ» συνολικής λείας 280.000 ευρώ, προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας.
Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης με υπολογιστή και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η οποία και θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.
Η πρώτη περίπτωση απάτης αφορά επιχείρηση που έχει ως αντικείμενό της το αυτοκίνητο, από την οποία κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 126.000 ευρώ. Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν 28 δράστες, τους οποίους βαραίνουν οι παραπάνω κατηγορίες.
Για τη δεύτερη περίπτωση απάτης, πρόκειται για εταιρεία συσκευασίας και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων που εδρεύει στον Κάμπο από την οποία οι δράστες είχαν καταφέρει να αποσπάσουν 154.000 ευρώ. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκαν 32 δράστες, οι οποίοι και αυτοί αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες.
Πρόκειται για δύο απάτες των οποίων η μεθοδολογία ήταν παρόμοια, με τους θύτες να ξεγελούν τους επιχειρηματίες προσποιούμενοι τους πελάτες, να καταφέρνουν να αποκτήσουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων αποσπώντας τους κωδικούς με διάφορα προσχήματα και να τους αδειάζουν, όπως αναφέρει το patrisnews.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Στις 18.640 τα νέα κρούσματα – 88 νέοι θάνατοι, στους 564 οι διασωληνωμένοι

Newsroom | Pireas News