Φαλάσαρνα: Η εκπληκτικής ομορφιάς παραλία που κάποτε ήταν αρχαίο λιμάνι

Φαλάσαρνα: Η εκπληκτικής ομορφιάς παραλία που κάποτε ήταν αρχαίο λιμάνι

TRAVEL ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από τα κρυστάλλινα νερά

Ακόμη και πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας μπορεί να κρύβουν μυστικά και ιστορίες που ούτε καν φανταζόσουν. Πίσω από τα γαλάζια νερά τους και τη λευκή άμμο, σκέψου πως ξετυλίγεται πλούσια ιστορία μιας και οι τοποθεσίες αυτές έχουν γνωρίσει πολλές αλλαγές στο βάθος των αιώνων. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με μια από τις διασημότερες παραλίες της Ελλάδας. Ο λόγος για τα Φαλάσαρνα στην Κρήτη. Μια εξωτική παραλία που κρύβει όμως και ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο. Κάποτε αποτελούσε αρχαίο λιμάνι!

Φαλάσαρνα: Μια παραλία εκπληκτικής ομορφιάς

Τα Φαλάσαρνα βρίσκοντα 59 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και αποτελεί αδιαμφισβήτητα όχι μόνο ένα διαμάντι της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι συρρέουν εκεί τουρίστες από όλο τον κόσμο. Για να κολυμπήσουν στα κρυστάλλινα νερά της και να απολαύσουν το όμορφο τοπίο. Έχει βραβευτεί, εξάλλου, ως η καλύτερη παραλία της Κρήτης και μια από τις 10 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη.

Πρόκειται για μια τεράστια αμμουδερή παραλία που στην πραγματικότητα είναι 5 συνεχόμενες παραλίες, με τις δύο κεντρικότερες να είναι οι πιο αγαπημένες. Η κύρια παραλία είναι στην πραγματικότητα η Παχειά Άμμος και είναι μια εξωτική πλατιά αμμουδιά με μήκος 1 χιλιόμετρο. Η ανοιχτόχρωμη άμμος κάνει τα νερά να φαίνονται τροπικά και σε προκαλεί για βουτιές.

Η παραλία που ήταν κάποτε αρχαίο λιμάνι

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η συγκεκριμένη πανέμορφη παραλία ήταν κάποτε ένα αρχαίο λιμάνι. Στην ουσία μιλάμε για τα αρχαία Φαλάσαρνα. Αυτά υπήρξαν μια ισχυρή πόλη-κράτος στον καιρό της και τα ευρήματα από την αρχαία πόλη είναι εντυπωσιακά. Το σημείο που βρίσκεται σήμερα η παραλία αποτελούσε κατά την αρχαιότητα το ένα από τα δύο λιμάνια της Πολυρρήνιας, δηλαδή της πιο ισχυρής πόλης-κράτους της περιοχής. Το άλλο από τα δύο σπουδαία λιμάνια ήταν ο Κίσαμος.

Δείτε ακόμα:  Πέθανε η δημοσιογράφος Βάνα Κορομβόκη

Το όνομα, τώρα, της περιοχής αποδίδεται στη νύμφη – τοπική ηρωδίδα Φαλασαρνή. Χαρακτηριστικό της ισχύος που είχαν αποκτήσει τα Φαλάσαρνα ήταν ότι είχαν ανεξαρτοποιηθεί κάποια περίοδο έχοντας συνεχώς τεταμένη σχέση με την Πολυρρήνια. Τα Φαλάσαρνα αποτέλεσαν δε και μια από τις πλουσιότερες πόλεις της Μινωϊκής Κρήτης, όπως περιγράφει το Exploring Greece TV.

Και όλα αυτά στο σημείο που σήμερα επισκεπτόμαστε και απολαμβάνουμε τις βουτιές μας. Σε αυτό το εξωτικό σημείο της Ελλάδας. Εξερευνώντας την χώρα μας, ανακαλύπτουμε πάντα ενδιαφέρουσες πτυχές που μας καθηλώνουν…

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News