Φορτίο με 420 κιλά κοκαΐνη με λογότυπο ένα κόκκινο διαβολάκι εντόπισε η ΑΑΔΕ στον Πειραιά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε κοντέινερ με ανανάδες από την Κόστα Ρίκα με προορισμό την Γεωργία
Ακόμα μία σημαντική ποσότητα κοκαΐνης εντόπισαν και κατάσχεσαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με τη βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου – ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών Iris.
Οι ελεγκτές αξιοποίησαν το ειδικό λογισμικό ανάλυσης κινδύνου και στόχευσαν για έλεγχο κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά, που προερχόταν από την Κόστα Ρίκα και είχε τελικό προορισμό τη Γεωργία. Το φορτίο που είχε δηλωθεί, ήταν κιβώτια με ανανά. Οι άνδρες της Δίωξης Λαθρεμπορίου χρησιμοποίησαν το ειδικό μηχάνημα Χ-RAY και μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο – ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών Iris, βρήκαν ότι ανάμεσα στα φρούτα ήταν κρυμμένα 419,2 κιλά κοκαΐνης αξίας 14,4 εκατ. ευρώ σε 297 ειδικά τοποθετημένες συσκευασίες.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν και υπάλληλοι της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος. Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι Εισαγγελικές Αρχές. H προανάκριση για τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων προσώπων διενεργείται από το Γ΄ Τελωνείο Πειραιά.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Φοβερή η κατάσταση – Έχουμε πολλά θύματα από covid

Newsroom | Pireas News