Φωτεινή Μπακαδήμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να κάνει ΝΑΙ το ΟΧΙ του λαού της Β’ Πειραιά»

Φωτεινή Μπακαδήμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να κάνει ΝΑΙ το ΟΧΙ του λαού της Β’ Πειραιά»

NEWS Β ΠΕΙΡΑΙΑ

Διαβάστε την Δήλωση της βουλευτή Β Πειραιά & Γραμματέα της ΚΟ του ΜέΡΑ25 που καυτηριάζει την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της περιβαλλοντολογικής επιβάρυνσης που δέχεται η Β Πειραιά. Μάλιστα η κ. Φωτεινή Μπακαδήμα αναφέρει χαρακτηριστικά πως “να έχει στο μυαλό του ο ΣΥΡΙΖΑ πως όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας και πως αυτό το ΟΧΙ των κατοίκων της Β’ Πειραιά δεν θα καταφέρει να το κάνει ΝΑΙ όπως έκανε το 2015.”

«Χαίρομαι που, έστω και με καθυστέρηση, οι συνάδελφοι βουλευτές της Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ πήραν θέση, με δηλώσεις και αναρτήσεις σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης, κατά της εγκληματικής τροπολογίας που έφερε ο κ Χατζηδάκης και με την οποία νομοθέτησε την «προσωρινή» χωροθέτηση Σημείων Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) μεταξύ άλλων και στο Σχιστό, σε ελάχιστη απόσταση από τα σπίτια, νομιμοποιώντας ουσιαστικά την παράνομη πρακτική που είχε υιοθετήσει ο Δήμος Πειραιά εδώ και καιρό.

Πράγματι, ο αγώνας ενάντια στο ΣΜΑ στο Σχιστό θα πρέπει να δοθεί ως κοινός, μολονότι θα ήταν χρησιμότερο και κρισιμότερο για την πρώτη μάχη να είχαμε ταχθεί ο ένας δίπλα στον άλλο εντός του Κοινοβουλίου, όταν συζητήθηκε το χωροταξικό νομοσχέδιο στο πλαίσιο του οποίου κατατέθηκε η τροπολογία.

Όμως, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω πως ο ΣΥΡΙΖΑ εντέχνως επέλεξε να μην πάρει καμία θέση για το θέμα της μετεγκατάστασης των ρυπογόνων βιομηχανιών, με εξέχουσα την Oil One, εκτός οικιστικού ιστού.

Ειδικά, δε όταν το ΜέΡΑ25 κατέθεσε τροπολογία την Πέμπτη για τη μετεγκατάσταση κι εγώ από την πρώτη τοποθέτησή μου απηύθυνα έκκληση να στηριχθεί από όλους τους βουλευτές και να τοποθετηθούν επ’ αυτής οι συνάδελφοι της Α’ και Β’ Πειραιά.

Δείτε ακόμα:  Χρήστος Σαλαλές: "Να δοθούν ΧΘΕΣ τα χρήματα που οφείλονται στην ΠΑΕ Ιωνικός"

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγοντας την παραμικρή αναφορά, συνεχίζει να κωφεύει στο βροντερό ΟΧΙ του λαού του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, ολόκληρης της Β’ Πειραιά, στην ύπαρξη των βιομηχανιών που απειλούν την υγεία και την ποιότητα ζωής του.

Η συνάδελφος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Νίνα Κασιμάτη, χθες στη δήλωσή της για το ΣΜΑ, ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρχουν καθαρές θέσεις για τη μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών. Συμφωνώ απόλυτα μαζί της, όμως, μάλλον θα πρέπει να απευθύνει την ερώτηση προς το κόμμα της.

Το ΜέΡΑ25 κι εγώ είχαμε εξαρχής ξεκάθαρη θέση, ταχθήκαμε στο πλευρό των κατοίκων και θα παραμείνουμε εκεί, σε κάθε αγώνα, σε κάθε πορεία, γι’ αυτό και καταθέσαμε την τροπολογία για τη μετεγκατάσταση και θα την επαναφέρουμε με πρώτη ευκαιρία.

Ας λάβουν ξεκάθαρη θέση, λοιπόν, εκείνοι που με την εγκληματική νομοθετική τους πρωτοβουλία έδωσαν στην Oil One το δικαίωμα να μολύνει με βενζόλιο με άλλες καρκινογόνες ενώσεις τον αέρα της Β’ Πειραιά, εκείνοι που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, εκείνοι που παγιδεύουν σε ψευτοδιλήμματα τους πολίτες, λέγοντας πως αν έφευγε από το Κερατσίνι η βιομηχανία θα πήγαινε σε άλλο κοντινό δήμο.

Όμως, να έχει στο μυαλό του ο ΣΥΡΙΖΑ πως όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας και πως αυτό το ΟΧΙ των κατοίκων της Β’ Πειραιά δεν θα καταφέρει να το κάνει ΝΑΙ όπως έκανε το 2015.»

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Πειραιά , την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο pireasnews.gr

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News