Φόβοι για νέο κύκλο αίματος στον κόσμο της νύχτας μετά τη δολοφονία του 44χρονου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται άτομα με βαρύ ποινικό παρελθόν που πιθανόν να συνδέονται με το συγκεκριμένο έγκλημα
Καθόλου ευχάριστες δεν είναι οι εκτιμήσεις για το τι θα επακολουθήσει στον κόσμο της νύχτας, έπειτα από την μαφιόζικη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο. Υπάρχουν φόβοι ότι άνοιξε ένας νέος κύκλος αίματος.
Οι Αρχές βάζουν πλέον στο «μικροσκόπιο» τους φακέλους των συμβολαίων θανάτου που αφορούσαν ανθρώπους της νύχτας τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια, καθώς εκτιμούν ότι εκεί βρίσκεται η απάντηση στο ποιος και γιατί έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του 44χρονου.
Οι παλαιότερες επιθέσεις
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ερευνούν ξανά παλαιότερες επιθέσεις και συμβόλαια θανάτου, αφού όπως λένε, ο Ζαμπούνης είχε πολλούς εχθρούς στην νύχτα, μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Τον Ιούνιο του 2023 ένα σκουρόχρωμο τζιπ εντοπίστηκε με πλάστες πινακίδες στον Νέο Κόσμο στην οδό Φανοσθενους. Μέσα στο όχημα τότε βρέθηκε βαρύτατος οπλισμός και συγκεκριμένα δυο καλάσνικοφ, δύο αλεξίσφαιρα, δύο πιστόλια εννιάρια, πολλές σφαίρες, δυο μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό καθώς και δυο χειροβομβίδες.
To όχημα ήταν σταθμευμένο μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το πρατήριο υγρών καυσίμων του Ζαμπούνη στην οδό Φραντζή, εκεί οπού τελικά δολοφονήθηκε με 97 σφαίρες.
Οι εξελίξεις μετα την εν ψυχρω δολοφονία του 44χρονου, που είχε εμπλακεί στην Greek Mafia, ενισχύουν όσο ποτέ τα σενάρια που έλεγαν πως τότε κάποιοι δεν προλάβαν να ολοκληρώσουν το σχέδιο τους.
Μόλις μια ημέρα μετά, στις 10 Ιουνίου, άγνωστοι έφτασαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Ασπροπύργου. Οι δράστες ακινητοποίησαν τους υπάλληλους και πυρπόλησαν βυτιοφόρα στέλνοντας με αυτό τον τρόπο σαφές μήνυμα στους ιδιόκτητες, οι οποίοι είναι τα παιδιά ενός εκ των μεγάλων ονομάτων της νύχτας, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2022 στο εξοχικό του στη Βοιωτία.

Δείτε ακόμα:  Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων

Η διπλή δολοφονία του Κορυδαλλού
Δυο μέρες νωρίτερα από τον εντοπισμό του αυτοκίνητου με τον βαρύτατο οπλισμό στον Κορυδαλλό δολοφονούνται δύο άτομα που είχαν απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις νύχτας. Οι τρεις αυτές επιθέσεις έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, που προσπαθούν να βρουν την αλυσίδα των γεγονότων που οδήγησαν στη δολοφονία του Ζαμπούνη.
Ομοιότητες με άλλες εκτελέσεις
Οι πληρωμένοι δολοφόνοι του Ζαμπούνη, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, έχουν βαρύ παρελθόν στη νύχτα. Αυτό φαίνεται από τις ψύχραιμες και συντονισμένες κινήσεις τους κατά τη διάρκεια της δολοφονίας του 44χρονου.
Οι ομοιότητες όπως στη δολοφονία του επιχειρηματία στον Γέρακα, της διπλής εκτέλεσης στον Κορυδαλλό και της επίθεσης στην Βοιωτία, προσανατολίζουν τις Αρχές στο ενδεχόμενο ότι οι δράστες του συμβολαίου θανάτου του Ζαμπούνη να έχουν συμμετοχή σε κάποιες από αυτές τις μαφιόζικες εκτελέσεις.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν και τα κινητά του 44χρονου, στην προσπάθεια τους να βρουν κάποιο στοιχείο για τους εκτελεστές, αλλά και τον ηθικό αυτουργό που πλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου.
 Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ άτομα με βαρύ ποινικό παρελθόν 
Οι αξιωματικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο η εντολή για το συμβόλαιο θανάτου να δόθηκε μέσα από τις φυλακές γι’ αυτό μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» και ποινικοί με παρελθόν στη νύχτα.
Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης ήταν άτομο που είχε πολλούς εχθρούς και μέσα στη φυλακή αλλά και εκτός.
Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η εντολή να έχει δοθεί μέσα από τις φυλακές χωρίς ωστόσο να αποκλείουν τα άτομα που έδωσαν την εντολή να έχουν συνεργαστεί με άτομα μέσα από τη φυλακή.
Σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές, οι δράστες της δολοφονίας ήταν εκπαιδευμένοι και αδίστακτοι και εκτιμάται πως πρόκειται για άτομα από χώρες των Βαλκανίων.
Μάλιστα, το αυτοκίνητο με το οποίο έγινε η εκτέλεση ήταν ένα όχημα κλεμμένο από το Μιλάνο και είναι άγνωστο το πώς μπήκε στη χώρα μας, ενώ είχε πλαστές πινακίδες.

Δείτε ακόμα:  Ηλικιωμένος καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News