«Φρένο» στις κομμώσεις κατ’ οίκον – Τι ισχύει για τα επαγγελματικά προϊόντα του κλάδου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι προβλέπεται στην ΚΥΑ για τα νέα περιοριστικά μέτρα για τα κομμωτήρια και τα είδη που χρησιμοποιούν
Εκτός από τις αλλαγές στον αριθμό πελατών που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε σούπερ, μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, με το ίδιο ΦΕΚ μπαίνει «φρένο» και στις κομμώσεις εκτός επαγγελματικών χώρων.
Ειδικότερα, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα νέα περιοριστικά μέτρα, θεσπίζεται η απαγόρευση πώλησης προϊόντων κομμωτηρίου για επαγγελματική χρήση από σούπερ μάρκετ, λοιπά καταστήματα λιανικής και κομμωτήρια, στους μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή ή κουρέα.
Η προμήθεια επαγγελματικών ειδών κομμωτικής όπως προβλέπει σχετική τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης, θα γίνεται από εδώ και στο εξής με επαγγελματική ταυτότητα και συγκεκριμένα, η πώλησή τους θα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.
Η πώληση τους θα γίνεται αποκλειστικά από τα κομμωτήρια, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο. Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση φιλοδοξεί ότι θα περιοριστεί η παροχή υπηρεσιών κομμωτικής σε χώρους εκτός κομμωτηρίων ενώ παράλληλα προστατεύεται η δημόσια υγεία καθώς στους επαγγελματικούς χώρους εφαρμόζονται συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα.
, με την κυβέρνηση να θέλει με αυτό τον τρόπο να καθησυχάσει τους επαγγελματίες του χώρου, που διαμαρτύρονταν για πλήγμα στην εργασία τους μετά την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων στην αγορά.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  11 ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους αγρότες

Newsroom | Pireas News