Φρίκη στην Κω με σκελετωμένες και ημιλιπόθυμες αγελάδες – Σκληρές εικόνες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι κτηνοτρόφοι έπαιρναν επιδοτήσεις
Οι εικόνες που έρχονται από ένα εκτροφείο αγελάδων στην Κω είναι εικόνες ντροπης από ένα μέρος που τα ζώα ζούσαν σε συνθήκες κόλασης. Μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης, με τους με τους κτηνοτρόφους και ιδιοκτήτες των άτυχων ζώων να οδηγούνται στο αυτόφωρο.
Η δίκη ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου και διακόπηκε για την επόμενη Παρασκευή. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμεληματικού χαρακτήρα παραβάσεις του νόμου για την προστασία των ζώων.
Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και πρόβαλε το Mega αποκαλύπτουν την κακοποίηση και τον βασανισμό 50 συνολικά αγελάδων.

Κάποιες αγελάδες είναι σκελετωμένες, άλλες πεσμένες στις λάσπες έτοιμες να ξεψυχήσουν και γύρω τους κάποιες ήδη νεκρές από την ασιτία.
Οι κτηνοτρόφοι δεν διέθεταν εγκαταστάσεις που να πληρούν προδιαγραφές κτηνοτροφικής μονάδας αλλά είχαν εκτεθειμένα τα ζώα σε ακραίες καιρικές συνθήκες: άλλοτε σε κρύο και βροχή και άλλοτε σε ζέστη και καύσωνα. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως διατηρούσαν την άδεια κτηνοτρόφου και εισέπρατταν τις επιδοτήσεις για όλα αυτά τα ζώα.
Σημειώνεται ότι με την έναρξη της δίκης το αίτημα να παραστεί η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία ως πολιτική αγωγή δεν έγινε δεκτό, όπως και το αίτημα για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε κακούργημα, παρά το γεγονός ότι από τη δικογραφία προκύπτει ότι 24 βοοειδή ήταν σκελετωμένα και έξι βρέθηκαν νεκρά μέσα στον υποτιθέμενο χώρο διαβίωσης τους.

 
 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Αν αποδειχθούν οι κατηγορίες θα πρόκειται για τις πιο στυγερές κατά συρροή δολοφονίες

Newsroom | Pireas News