Για δύο 24ωρα η κατάσταση της χιονόπτωσης θα είναι ακραία στη χώρα μας

BREAKING NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Έχει να χιονίσει στις Κυκλάδες και στην ευρύτερη περιοχή περίπου 40 χρόνια»

Ως ένα «εξαιρετικά έντονο καιρικό φαινόμενο» χαρακτήρισε την κακοκαιρία «Ελπίδα» ο Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός – επίτιμος καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας στο ΑΠΘ λέγοντας ότι «για δύο 24ωρα η κατάσταση της χιονόπτωσης θα είναι ακραία στη χώρα μας. Θα ρίξει πολύ χιόνι και θα πρέπει να προσέξουμε όλοι».

«Την Τετάρτη θα φύγει αλλά θα αφήσει πίσω του χιόνια λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν για αρκετές ημέρες και θα κάνουν επικίνδυνο το οδόστρωμα» δήλωσε ο κ. Ζερεφός στην ΕΡΤ.

«Έχει να χιονίσει στις Κυκλάδες και στην ευρύτερη περιοχή περίπου 40 χρόνια. Είναι ένα σύστημα, πολύ έντονο, με πολύ ψυχρές αέριες μάζες τις οποίες τις σπρώχνει ένα σύστημα που υπάρχει στην κεντρική Ευρώπη» αποκάλυψε ο κ. Ζερεφός περιγράφοντας την πορεία του αεροχείμαρρου που εκτείνεται από τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο.

«Αυτοί οι αεροχείμαρροι (jet stream) υπάρχουν στην ατμόσφαιρα αλλά απαντώνται συνήθως πιο βόρεια από εμάς», επισήμανε ο κ. Ζερεφός. Και όπως εξήγησε, «αναγκάζουν συστήματα που είχαν πολύ ψυχρές αέριες να κατέβουν στην περιοχή μας και να δώσουν αυτά τα εξαιρετικά σπάνια (καιρικά) φαινόμενα».

Δείτε ακόμα:  Συνελήφθη 43χρονος που είχε παρασύρει πριν 4 μήνες με το αυτοκίνητό του αστυνομικούς

Newsroom | Pireas News