Γιάννης Ραγκούσης: Επικίνδυνες παραβιάσεις του πρωτοκόλλου ασφαλείας στους σταθμούς της Γραμμής 3 του Μετρό για Πειραιά

Γιάννης Ραγκούσης: Επικίνδυνες παραβιάσεις του πρωτοκόλλου ασφαλείας στους σταθμούς της Γραμμής 3 του Μετρό για Πειραιά

NEWS ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Γιάννης Ραγκούσης: Η Δημοτική Κίνηση «ΠΕΙΡΑΙΑΣ για όλους” καταγγέλλει ότι η Κυβέρνηση άφησε χωρίς συρμούς, χωρίς προσωπικό, χωρίς την τήρηση του βασικού πρωτοκόλλου ασφαλείας το Μετρό για Πειραιά, βάζοντας ακόμα και σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, τα συγκεκριμένα και πολύ σοβαρά προβλήματα που εντοπίζονται στη Γραμμή 3 του Μετρό από και προς τον Πειραιά, λίγους μήνες μετά τα πανηγυρικά εγκαίνιά της από τον Πρωθυπουργό και την Αττικό Μετρό, ταλαιπωρώντας χιλιάδες επιβάτες και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Νίκαια, 18 Νοεμβρίου 2022

Με κατάθεση Αναφοράς ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, απευθύνεται προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ζητώντας απαντήσεις για τα συγκεκριμένα και πολύ σοβαρά προβλήματα που εντοπίζονται στη Γραμμή 3 του Μετρό από και προς τον Πειραιά, βάσει του Δελτίου Τύπου της Δημοτικής Κίνησης «ΠΕΙΡΑΙΑΣ για όλους» του Δήμου Πειραιά, λίγους μήνες μετά τα πανηγυρικά εγκαίνιά της από τον Πρωθυπουργό και την Αττικό Μετρό, ταλαιπωρώντας χιλιάδες επιβάτες και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Ειδικότερα, στο Δελτίο Τύπου, η Δημοτική Κίνηση «ΠΕΙΡΑΙΑΣ για όλους», μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι τo Μετρό κατευθυνόταν με εκατοντάδες επιβάτες προς Πειραιά το βράδυ της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου. Στον σταθμό Ελαιώνα σταμάτησε για ένα δεκάλεπτο και στον σταθμό Αγία Βαρβάρα άλλο ένα δεκάλεπτο. Στη συνέχεια στον σταθμό Μανιάτικα το μεγάφωνο κάλεσε τους επιβάτες να κατέβουν από τον συρμό, να ανέβουν την τεράστια σκάλα και να περάσουν στην αποβάθρα της αντίθετης κατεύθυνσης για να πάνε στον Πειραιά και στο Δημοτικό Θέατρο και σε δέκα λεπτά νέα ανακοίνωση, για να μετακινηθεί ο κόσμος πίσω στην άλλη αποβάθρα. Σημειωτέον ότι οι κυλιόμενες λειτουργούν στην αντίθετη φορά από την κίνηση των επιβατών και οι ηλεκτρονικές πινακίδες έχουν χαλάσει και δεν δείχνουν ούτε χρόνους, ούτε προορισμούς και τα γραφεία του σταθμού ήταν κλειστά και σκοτεινά και ο σταθμός Μανιάτικα είναι εκτός ελέγχου. Επιπλέον, στις ερωτήσεις των επιβατών η απάντηση είναι ότι οι σταθμοί λειτουργούν με έναν (!!!) μόνο υπάλληλο υπεύθυνο για τα τρένα, για τις σκάλες, τις εισόδους. Επίσης, η Δημοτική Κίνηση «ΠΕΙΡΑΙΑΣ για όλους» αναφέρει ότι γνώριζαν ότι το πανηγύρι των εγκαινίων του Μετρό Πειραιά έγινε χωρίς συρμούς, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία της γραμμής, τα αραιά δρομολόγια, τον συνωστισμό τις καθυστερήσεις, αλλά δεν γνώριζαν ότι η επικίνδυνη αυτή πολιτική διοίκηση ξεκίνησε τη λειτουργία του Μετρό, χωρίς να προσλάβει το απαραίτητο πρόσθετο προσωπικό για τους νέους σταθμούς, για τους επιπλέον 130.000 επιβάτες. Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι οι σταθμοί χθες βράδυ έπρεπε να κλείσουν κατά τη διάρκεια της βλάβης, προκειμένου να προστατευθεί ο κόσμος, ενώ η Αττικό Μετρό προτίμησε να τους κρατήσει ανοικτούς, για να αποφύγει τη δυσφήμιση, βάζοντας σε κίνδυνο τους επιβάτες των επάλληλων δρομολογίων προς Πειραιά και προς αεροδρόμιο. Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους της «Αττικό Μετρό» να πράξουν το αυτονόητο, να αρνηθούν τη συμμετοχή σε μία λειτουργία υψηλού ρίσκου για ανθρώπινες ζωές, γνωρίζοντας μάλιστα ότι τα πολιτικά αφεντικά τους θα στείλουν εκείνους στα δικαστήρια αν συμβεί οτιδήποτε κακό.

Δείτε ακόμα:  Απονομή επαίνων σε εικαστικούς της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς που δώρισαν έργα τους στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της πόλης

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News