Γιαννης Ραγκούσης για εκκρεμεις συνταξεις στην β πειραια

Γιάννης Ραγκούσης για εκκρεμείς συντάξεις στην Β Πειραιά: “Μεγάλη ταλαιπωρία των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη”

NEWS Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά,  Γιάννης Ραγκούσης την  επιτακτική ανάγκη να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της η κυβέρνηση για την εύρυθμη λειτουργία της Γ’ Τοπικής Δ/νσης ΕΦΚΑ στο Κερατσίνι, για τη  γραφειοκρατία, την κακοδιοίκηση και το «επιτελικό» χάος, που αντιμετωπίζουν εδώ και 6 μήνες οι συνταξιούχοι πολίτες της Β’ Πειραιά.

 Νίκαια,   20  Ιουνίου  2022

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας κα και κοινωνικών Υποθέσεων, με πρωτοβουλία του  Κοινοβουλευτικού  Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, κατέθεσαν σήμερα 12 Βουλευτές και Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με την οποία τονίζουν ότι η δήθεν ψηφιακή μετάβαση των εκκρεμών συντάξεων, προσκρούει στη γραφειοκρατία, την κακοδιοίκηση και το «επιτελικό» χάος, που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι πολίτες της Β’ Πειραιά.

Ειδικότερα, 6 μήνες από τη σύσταση της Γ’ Τοπικής Δ/νσης e- EΦKA στο Κερατσίνι κι ενώ η λειτουργία της είναι προβληματική, το Τμήμα Συντάξεων δεν έχει ακόμη εκκινήσει την εύρυθμη λειτουργία του, λόγω της πλημμελούς μεταφοράς τρέχοντος αρχειακού υλικού εκκρεμών συντάξεων από την παλαιά Β΄ Τοπική Διεύθυνση Πειραιά (Αγ. Σοφία). Μάλιστα, η παλαιά δομή δε μερίμνησε, ώστε να προηγηθεί η εκκαθάριση του υπηρεσιακά ανενεργού αρχείου, την οποία καλούνται να διενεργήσουν οι υπάλληλοι της νέας Δ/νσης ΕΦΚΑ Κερατσινίου.

Επιπρόσθετα, κατά την τιτάνια προσπάθεια της διεύθυνσης παραλαβής της νεοσυσταθείσας Δ/νσης για την αποκατάσταση του χρήσιμου αρχείου για την έκδοση εκκρεμών συντάξεων, διαπιστώθηκαν επιπλέον σοβαρές διοικητικές πλημμέλειες όπως: θανόντες συνταξιούχοι, να περιλαμβάνονται στο ενεργό αρχείο και χειρόγραφες καταστάσεις διαφορετικής τοπικής δικαιοδοσίας. Σημειωτέον ότι μέχρι σήμερα έχει αποκατασταθεί το ενεργό αρχείο ΜΟΝΟ των κατηγοριών αναπηρίας και τετραπληγίας, ενώ έπονται οι κατηγορίες συνταξιούχων γήρατος και θανάτου, που αποτελούν τον κύριο όγκο εργασίας. 

Δείτε ακόμα:  Θερίζει η πείνα στον Πειραιά! Και κάποιοι χρησιμοποίησαν τους πεινασμένους σαν κομπάρσους για να προβληθούν…

Συνακόλουθα, τις συνέπειες υφίστανται κυρίως οι συνταξιούχοι πολίτες της Β’ Πειραιά, που δεν δύνανται να εξυπηρετηθούν ούτε από την παλαιά Δ/νση ΕΦΚΑ, ούτε από το Τμήμα Συντάξεων της νέας Δ/νσης στο Κερατσίνι, για όσους μήνες διαρκέσει η εκκαθάριση του αχανούς αρχειακού υλικού. Τέλος,  οι βουλευτές ρωτούν  τον Υπουργό ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου το Τμήμα Συντάξεων της Δ/νσης ΕΦΚΑ Κερατσινίου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, ώστε να εξυπηρετεί τους συνταξιούχους πολίτες της Β’ Πειραιά.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

Aθήνα, 20.06.2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό

Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

 

ΘΕΜΑ: Να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση για την απαράδεκτη κατάσταση της Γ’ Τοπικής Δ/νσης ΕΦΚΑ στο Κερατσίνι, όπου η δήθεν ψηφιακή μετάβαση των εκκρεμών συντάξεων, προσκρούει στη γραφειοκρατία, την κακοδιοίκηση και το «επιτελικό» χάος, που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι πολίτες της Β’ Πειραιά.

 

Έξι μήνες από τη σύσταση της Γ’ Τοπικής Δ/νσης e– EΦKA στο Κερατσίνι κι ενώ η λειτουργία της είναι προβληματική, το Τμήμα Συντάξεων δεν έχει ακόμη εκκινήσει την εύρυθμη λειτουργία του, λόγω της πλημμελούς μεταφοράς τρέχοντος αρχειακού υλικού εκκρεμών συντάξεων από την παλαιά Β΄ Τοπική Διεύθυνση Πειραιά (Αγ. Σοφία). Μάλιστα, η παλαιά δομή, δε μερίμνησε, ώστε να προηγηθεί η εκκαθάριση του υπηρεσιακά ανενεργού αρχείου, την οποία καλούνται να διενεργήσουν οι υπάλληλοι της νέας Δ/νσης ΕΦΚΑ Κερατσινίου.

Είναι, δε, χαρακτηριστικό πως η μεταφορά του τρέχοντος αρχείου συντάξεων διεκπεραιώνεται με χειρόγραφες καταστάσεις, που περιείχαν μόνο τους αριθμούς μητρώου κάθε πινακίδας, χωρίς οποιοδήποτε άλλο στοιχείο ταυτοποίησης, ενώ δεν αναφέρεται ο συνολικός αριθμός των πινακίδων που μεταφέρθηκαν και δεν υπογράφονται από κανένα τα κατατεθειμένα χειρόγραφα.

Δείτε ακόμα:  Βαρυποινίτης για δύο δολοφονίες και δραπέτης ο νεκρός στην συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού

Μάλιστα, κατά την τιτάνια προσπάθεια της διεύθυνσης παραλαβής της νεοσυσταθείσας Δ/νσης για την αποκατάσταση του χρήσιμου αρχείου για την έκδοση εκκρεμών συντάξεων, διαπιστώθηκαν επιπλέον σοβαρές διοικητικές πλημμέλειες (σύνολο 924) όπως: θανόντες συνταξιούχοι, να περιλαμβάνονται στο ενεργό αρχείο και χειρόγραφες καταστάσεις διαφορετικής τοπικής δικαιοδοσίας.

Μέχρι σήμερα έχει αποκατασταθεί το ενεργό αρχείο ΜΟΝΟ των κατηγοριών αναπηρίας και τετραπληγίας, ενώ έπονται οι κατηγορίες συνταξιούχων γήρατος και θανάτου, που αποτελούν τον κύριο όγκο εργασίας. Συγκεκριμένα, έχουν διευθετηθεί σε περίπου 1 μήνα 50 από 240 κούτες αρχειακού υλικού, με απασχόληση επί καθημερινής βάσης 6-7 υπαλλήλων. Κι όλα αυτά την ώρα που το τμήμα Συντάξεων της παλαιάς Β’ Τοπικής Δ/νσης Πειραιά, αρμόδιο για την αποστολή του εν λόγω αρχείου δεν έχει ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας τον τελευταίο μήνα.

Τις συνέπειες, βεβαίως, υφίστανται οι συνταξιούχοι πολίτες της Β’ Πειραιά, που δεν δύνανται να εξυπηρετηθούν ούτε από την παλαιά Δ/νση ΕΦΚΑ, ούτε από το Τμήμα Συντάξεων της νέας Δ/νσης στο Κερατσίνι, για όσους μήνες διαρκέσει η εκκαθάριση του αχανούς αρχειακού υλικού.

Επειδή, λοιπόν, η σωστή τήρηση και χρήση των αρχείων υπέχει πρωτεύοντα ρόλο στην αποτελεσματική λειτουργία της διοίκησης, καθώς διευκολύνει το έργο των υπαλλήλων, εξασφαλίζοντας την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθρ.2 του ν. 1946/1991 περί δημόσιων αρχείων όπως ισχύει, καθώς και των σχετικών κατευθυντήριων οδηγιών της Διοίκησης  περί οργανωμένης, συντεταγμένης και με ανάλογα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής μεταφοράς του τρέχοντος δημοσίου αρχείου.

Ερωτάσθε  κ. Υπουργέ

1.       Με δεδομένη τη διακηρυχθείσα στοχοθεσία σας περί διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών συντάξεων μέχρι τέλος καλοκαιριού, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου το Τμήμα Συντάξεων της Δ/νσης ΕΦΚΑ Κερατσινίου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, ώστε να εξυπηρετεί τους συνταξιούχους πολίτες της Β’ Πειραιά;

Δείτε ακόμα:  Δεν χρειάζεται "πράσινο πιστοποιητικό" η μετακίνηση στην Σαλαμίνα

2.       Με ποιον τρόπο θα συνδράμετε τη νέα Δ/νση ΕΦΚΑ Κερατσινίου, ώστε να διεκπεραιώσει, το συντομότερο δυνατό, την εκκαθάριση του αρχειακού υλικού για την έκδοση συντάξεων γήρατος και θανάτου των δικαιούχων πολιτών της Β’ Πειραιά, που αυτή τη στιγμή αδυνατούν να εξυπηρετηθούν;

3.       Έχετε λάβει γνώση από τον υπηρεσιακά ενήμερο Διοικητή του ΕΦΚΑ για την ανωτέρω περιγραφόμενη κατάσταση κακοδιοίκησης; Αν ναι, προτίθεστε να ελέγξετε και να απομακρύνετε τους υπηρεσιακά υπαίτιους για τις ανωτέρω περιγραφόμενες πράξεις κακοδιοίκησης στη Δ/νση ΕΦΚΑ Αγ. Σοφίας Πειραιά;

4.       Με ποια αντικειμενικά κριτήρια δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας τοποθετήθηκε η Προϊσταμένη του Τμήματος Συντάξεων Δ/νσης ΕΦΚΑ Αγ. Σοφίας;

 

                                       Οι ερωτώντες βουλευτές

        Ραγκούσης Γιάννης

                                                  Αβραμάκης Ελευθέριος

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος

Βαγενά Άννα

Βαρεμένος Γιώργος

Δρίτσας Θεόδωρος

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

Μάλαμα Κυριακή

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Χρηστίδου Ραλλία

​ 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News