Γιάννης Ραγκούσης: Να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες θανάτου λιμενεργάτη, εν ώρα εργασίας στο Container Terminal της Σ.Ε.Π. Α.Ε.

Γιάννης Ραγκούσης: Να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες θανάτου λιμενεργάτη, εν ώρα εργασίας στο Container Terminal της Σ.Ε.Π. Α.Ε.

Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, το αίτημα της Ένωσης Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του συναδέλφου τους, λιμενεργάτη, εν ώρα εργασίας στο Container Terminal της Σ.Ε.Π. Α.Ε.

Νίκαια, 14 Φεβρουαρίου 2023

Με κατάθεση Αναφοράς ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή την από 13/02/2023 Ανακοίνωση της Ένωσης Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, απευθύνεται προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ζητώντας απαντήσεις για τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου, των συνθηκών εργασίας και κατά πόσον λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του συναδέλφου τους.

Δείτε ακόμα:  Αρωγός στο έργο της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» ο ΟΛΠ–COSCO SHIPPING

Στην εν λόγω Ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον απροσδόκητο θάνατο του συναδέλφου Θανάση Ζ. σε ώρα εργασίας κατά τη νυκτερινή βάρδια της Παρασκευής 10.2.23 στο Container Terminal της Σ.Ε.Π. Α.Ε. Συγκεκριμένα, επισημαίνουν ότι καταγγελίες που ήρθαν στη δημοσιότητα αναφέρουν ότι ο συνάδελφος πριν από μόλις λίγους μήνες είχε νοσηλευτεί για σοβαρό καρδιακό επεισόδιο και γεννούν σοβαρά ερωτήματα για το πως και γιατί ένας εργαζόμενος με σοβαρά καρδιακά προβλήματα προγραμματίστηκε να εργαστεί σε νυκτερινή βάρδια με χαμηλές θερμοκρασίες και σε βαριές εργασίες επάνω στο πλοίο. Ακολούθως, καλούν όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν τα αίτια θανάτου, τις συνθήκες εργασίας και κατά πόσον λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του συναδέλφου.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News