Γιάννης Ραγκούσης: Να σταματήσει άμεσα η αδικία σε βάρος των κατοίκων της Σαλαμίνας και άμεση ένταξη τους στο Μεταφορικό Ισοδύναμο

Γιάννης Ραγκούσης: Να σταματήσει άμεσα η αδικία σε βάρος των κατοίκων της Σαλαμίνας και άμεση ένταξη τους στο Μεταφορικό Ισοδύναμο

Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

“Να σταματήσει άμεσα η αδικία σε βάρος των κατοίκων της Σαλαμίνας και να ενταχθούν στο Μεταφορικό Ισοδύναμο μέσω έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων για επιβάτες και οχήματα, με εκπτώσεις εισιτηρίων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές , κ.ά.”

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, καλώντας τον να έρθει στη Βουλή, για να λογοδοτήσει για την αδικία σε βάρος των κατοίκων της Σαλαμίνας, αναφορικά με το επί 3μισι χρόνια εκκρεμές αίτημα ένταξής τους στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, μέσω έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων για επιβάτες και οχήματα, με εκπτώσεις εισιτηρίων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και άλλες κατηγορίες δικαιούχων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4551/2018, από 1.1.2019 το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου (Μ.Ι.) έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή για όλα τα νησιά της ελληνικής επικράτειας, επομένως και για το νησιωτικό Δήμο Σαλαμίνας, τους δικαιούχους πολίτες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται αντίστοιχα στο νησί και υπάγονται φορολογικά στην οικεία ΔΟΥ (άρθρο 3 ν. 4551/2018).

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι η παρακαταθήκη που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα άφησε για τα νησιά, αναγνωρίζοντας την ανάγκη φθηνότερων μετακινήσεων των νησιωτών και της ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων. Συνιστά ένα θαρραλέο κοινωνικό μέτρο που η αξία του έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερη μέσα στις σημερινές συνθήκες πληθωρισμού κι ακρίβειας.

Ωστόσο, οι δικαιούχοι πολίτες του Δήμου Σαλαμίνας δεν έχουν κατορθώσει μέχρι σήμερα να κάνουν χρήση αυτού του ευεργετικού μέτρου, γιατί η εφαρμογή του απαιτεί την χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Κράτησης Θέσεων και Έκδοσης Εισιτηρίων Επιβατών και Αποδείξεων Μεταφοράς Οχημάτων (Η.Σ.Κ.Θ.Ε.Ε.Α). Επιβαρύνονται, επομένως, καθημερινά με υψηλά ναύλα, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι, χωρίς καμία έκπτωση ως μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, τα οποία από το 2019 διαρκώς αυξάνονται. Ακόμη και εκπτώσεις που είχαν καθιερωθεί σε εκπαιδευτικούς και άλλους, πρόσφατα καταργήθηκαν.

Δείτε ακόμα:  Περιπτερούχοι Πειραιά: Με τα υποχρεωτικά POS, η τράπεζα θα παίρνει περισσότερα από τον λιανοπωλητή

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News