Γιατί αυξήθηκαν ανησυχητικά οι λαγοκέφαλοι και οι μέδουσες στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι είναι το φαινόμενο της τροπικοποίησης
Ανησυχητική είναι η αύξηση των λαγοκέφαλων και των μεδουσών στις ελληνικές θάλλασες, αλλά και γενικότερα στη Μεσόγειο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τελευταία 25 χρόνια υπάρχει μία αύξηση της θερμοκρασίας στα νερά της Μεσογείου και επομένως και στις ελληνικές θάλασσες. Οι μετρήσεις δείχνουν άνοδο 1,2-1,3 βαθμούς Κελσίου.
Αυτό οδηγεί σε αυτό, που ονομάζουν οι επιστήμονες φαινόμενο τροπικοποίησης της Μεσογείου. Με άλλα λόγια η θάλασσα μετατρέπεται σε μία πιο ζεστή θάλασσα.
Ο Δρόσος Κουτσούμπας, Καθηγητής του Τμήματος Ωκεανογραφίας & Θαλασσίων Βιοεπιστημών Πανεπιστημίου Αιγαίου τόνισε μεταξύ άλλων για το θέμα, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «ΩΡΑ ΘΕΡΙΝΗ»:
«Αυτό έχει μια πολύ μεγάλη συνέπεια για τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Πρώτα απ’ όλα έχουμε μία αλλαγή στη σύνθεση της θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας, έχουμε πάρα πολλά αλλόχθονα ξενικά είδη, που αποκαλούμε βιολογικούς εισβολείς, όπως είναι ο λαγοκέφαλος, όπως είναι το λεοντόψαρο, όπως είναι πάνω από 800 είδη θαλάσσιων οργανισμών, που έχουν έρθει μέσω της διώρυγας του Σουέζ».

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Αυτή είναι η οικιακή βοηθός που κατηγορείται ότι άδειαζε σπίτια στα νότια προάστια

Newsroom | Pireas News