Γιατί έχουμε πρόβλημα με τα rafale της Ελλάδας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Με εναλλακτικές  καλύπτουμε αυτή την υπεροχή, όμως υπάρχει πρόβλημα στην ισορροπία δυνάμεων ένα προς ένα»
Ανησυχία προκαλεί στην Άγκυρα το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα.
Ο Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής, Αμπντουλάχ Αγάρ ανέφερε στο CNN Turk ότι με τα μαχητικά rafale η Ελλάδα έχει αποκτήσει αεροπορική υπεροχή έναντι των τουρκικών μαχητικών σε αερομαχίες ένας προς έναν.
«Η Τουρκία πράγματι αντιλήφθηκε τις απειλές που δημιουργούν τα μαχητικά Rafale. Όπως και τις απειλές που δημιουργούν οι φρεγάτες Belharra όπως και των υποβρυχίων Type 214 όπως και για την αντιαεροπορική άμυνα. Η Τουρκία ήδη εργάζεται για την αμοιβαιότητα. Όμως πρέπει να πούμε κάτι με τα μαχητικά Rafale έχουν αποκτήσει μια υπεροχή απέναντι στην Τουρκία. Με εναλλακτικές  καλύπτουμε αυτή την υπεροχή, όμως υπάρχει πρόβλημα στην ισορροπία δυνάμεων ένα προς ένα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, στο ίδιο πάνελ με τον αναλυτή Αγάρ, βρίσκονταν απόστρατοι αξιωματικοί των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίοι δεν είπαν τίποτα, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας τα λεγόμενά του.
Η Ελλάδα έχει ήδη λάβει τα πρώτα έξι μαχητικά rafale από τη Γαλλία. Πρόκειται για μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης προς πέμπτης γενιάς, που αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Όποιος δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας δεν μπορεί να μιλάει

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News