Γιατί μέχρι το Πάσχα θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ωστόσο, μπορεί να επανέλθει και πάλι από τον Οκτώβριο, εφόσον πιεστεί το σύστημα Υγείας, όπως εξήγησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης
Θέμα μερικών ημερών ή για την ακρίβεια εβδομάδων αναμένεται η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού είπε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως «θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και την Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass».
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε: «Εφόσον δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του».
Πρόσθεσε ωστόσο ότι σε μία ενδεχόμενη αύξηση των νοσηλειών μπορεί να επανέλθει. «Τα μοντέλα προβλέπουν ότι μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο Σύστημα Υγείας». σημείωσε «αυτό σημαίνει πως το Green pass, μπορεί να επανέλθει τότε και εάν κάποιος κάνει εμβόλιο μόνο γι΄αυτό τον λόγο θα έχει πρόβλημα και για την είσοδό του σε εσωτερικούς χώρους και προβλήματα ταξιδιωτικά».
Ακόμη και εάν μειωθούν τα μέτρα ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να εμβολιάζεται για να προστατέψει τον εαυτό του τόνισε και ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. «Τα πολλά κρούσματα δεν είναι το θέμα. Το σημαντικό είναι πως ακόμη έχουμε αρκετούς νεκρούς, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ανεμβολίαστοι» σημείωσε.
«Δεν μπορεί να παραμένει η κοινωνία μπλοκαρισμένη γιατί κάποιοι εξακολουθούν να μην εμβολιάζονται» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμα:  Βρέθηκε η 22χρονη που εξαφανίστηκε τρεις φορές

Newsroom | Pireas News