Η άσκηση που θα σου φτιάξει τέλειους κοιλιακούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρειάζονται 12 λεπτά κάθε ημέρα
Ποιος άντρας δεν θα ήθελε να έχει καλοσχηματισμένους κοιλιακούς; Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μία ημέρα. Xρειάζεται σκληρή δουλειά, κατάλληλη διατροφή και καθημερινή προπόνηση.
Σύμφωνα όμως με τους γυμναστές και τους επιστήμονες φυσικής αγωγής, υπάρχουν ασκήσεις που φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα σχετικά γρήγορα.
Η πιο γνωστή από αυτές είναι η σανίδα και οι διάφορες παραλλαγές αυτής της άσκησης. Ο λόγος είναι πώς πρόκειται για μια άσκηση κατά την οποία γυμνάζονται πολλαπλές μυϊκές ομάδες. Εκτός από τους ίδιους τους κοιλιακούς και όλοι οι μύες που βρίσκονται γύρω από αυτούς, στην οσφυϊκή περιοχή και τη λεκάνη και συμβάλλουν στην ισορροπία του σώματος.
Όπως υποστηρίζει το Πανεπιστήμιο του Harvard, η σανίδα είναι η καλύτερη άσκηση για την ενδυνάμωση των μυών της κοιλιακής χώρας. Tοποθετήστε το κορμί μας σε ευθεία γραμμή και μείνετε σε αυτή τη στάση για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ κοιτάτε ελαφρώς προς τα κάτω. Είναι σημαντικό να διατηρείτε ίσια την πλάτη σας και να σφίγγετε την κοιλιά και τους γλουτούς.
Μείνετε σε αυτή τη θέση για 20 έως 30 δευτερόλεπτα. Μετά από διάλλειμα ενός λεπτού, επαναλάβετε. Στόχος είναι τα 12 λεπτά σανίδας κάθε μέρα για δυνατούς κοιλιακούς και καλή στάση του σώματος.
Επιπλέον η άσκηση αυτή μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμών στην πλάτη και τη σπονδυλική στήλη.
 

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Στην Ασφάλεια πήγε αυτοβούλως διαχειριστής εφαρμογής ιστοσελίδας γνωριμίας – Δεν είχε επαφή με την ανήλικη

Newsroom | Pireas News