Η COSCO ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ : ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΩΜΑ !

Η COSCO ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ : ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΩΜΑ !

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Η COSCO ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ : ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΩΜΑ !
Το πρώτο ψήφισμα που έθεσε η παράταξη μας ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ -ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ αμέσως μετά την εκλογή μας στο κοινοτικό συμβούλιο και το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα, ήταν η επιστροφή της δημοτικής έκτασης Παλατάκι στους Πειραιώτες. Με τους συνεχείς αγώνες μας, αποκαλύψαμε ότι υπάρχουν αποφάσεις του Υπουργείου πολιτισμού του 2018 και 2020 να ανοιχτεί διάδρομος όδευσης μέσα από το Παλατάκι προκειμένου η πόλη να συνδεθεί με τα μνημεία (Ταφικό μνημείο και Κονώνειο τείχος ) και την δημιουργία ζώνης πρασίνου.
Με ομόφωνο επίσης ψήφισμα πριν 20 ημέρες ,καταδικάσαμε την μετατροπή του σταθμού κρουαζιέρας στο Παλατάκι σε σταθμό μεταφόρτωσης αυτοκινήτων .
Οι στημένοι πανηγυρισμοί της COSCO και του δημάρχου Πειραιά που εξυμνούν το μεγαλείο της COSCO και την ευσπλαχνία της σύντομα θα αποκαλυφθούν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος και η κοσκο γράφουν την πολιτιστική κληρονομιά και την εφορεία αρχαιοτήτων Πειραιά στα παλιά τους τα παπούτσια.
Το ίδιο έγινε και πέρυσι όταν παραχώρησαν το Παλατάκι για αγώνες πλαγιολίσθησης πάνω στο αρχαίο τείχος .
Το ίδιο έγινε όταν τοποθέτησαν την κιτς ταμπέλα love Piraeus στην Πλατεία Αλεξάνδρας δίπλα στο τείχος και στα νεοκλασικά κτήρια χωρίς έγκρισηαπό την εφορεία αρχαιοτήτων .
Το ίδιο όταν το καλοκαίρι 2020 ο Δήμος εγκατέστησε κεραίες wifi επάνω στον οχυρωματικό περίβολο , στα γήπεδα Πορφύρα και Φοίνικα ,χωρίς έγκριση της εφορείας αρχαιοτήτων ..
Το ίδιο έγινε όταν η COSCO γκρέμιζε τον τοίχο στη ναυτική διοίκηση του Αιγαίου δίπλα στο Ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή εν αγνοία της εφορείας αρχαιοτήτων Πειραιά.
Έτσι και τώρα στήνουν την παράσταση θριάμβου τους πάνω στα 590 μέτρα του αρχαίου τείχους των 2500 ετών, ενω αντιθέτως είναι υποχρεωμένοι να αποκαλύψουν και να συντηρήσουν .

Δείτε ακόμα:  Εγκαίνια στο 1ο Δημοτικό Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άθλησης Σκύλων στον δήμο Πειραιά

ΨΗΦΙΣΜΑ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 2019
Αποφασίζει οµόφωνα
Εγκρίνει το ακόλουθο ψήφισµα: Το Συµβούλιο της Α’ ∆ηµοτικής Κοινότητας του ∆ήµου Πειραιά, στα όρια της οποίας ανήκει το Παλατάκι, απαιτεί την άµεση επιστροφή στον ∆ήµο και
τους ∆ηµότες της δηµοτικής έκτασης 115 στρεµµάτων στο Παλατάκι που κατέχει και νέµεται η ΟΛΠ ΑΕ – COSCO. Ζητούµε από τον ∆ήµαρχο και τις Υπηρεσίες του ∆ήµου να µας
γνωστοποιήσουν το νοµικό καθεστώς της έκτασης αυτής, καθώς και τις νοµικές ενέργειες που ήδη έχουν γίνει και προγραµµατίζονται για την επιστροφή της δηµοτικής έκτασης στον ∆ήµο και το άνοιγµά της στους κατοίκους.
Αποφασίστηκε και εκδόθηκε µε αύξοντα αριθµό 25
Πειραιάς 23 Οκτωβρίου 2019

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News