Η ηγετική ομάδα – Ο «κοντός» ο «αποθηκάριος», ο «Ρουμάνος», ο «Κοκός» και ο «Shark»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στρατολογούσαν και έκαναν «πλύση εγκεφάλου» σε νεαρά άτομα από 16 έως 20 ετών μετατρέποντάς τους σε φονικές μηχανές, χωρίς ηθικό φραγμό
Ιδιαίτερη σημασία στην εγκληματική οργάνωση στην υπόθεση της δολοφονίας με ναυτική φοτοβολίδα στις 7 Δεκεμβρίου 2023 έξω από το κλεισό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη έχουν οι λεγόμενοι ηθικοί αυτουργοί.
Πρόκειται για τα άτομα που στρατολογούσαν και έκαναν πλύση εγκεφάλου σε νεαρά άτομα ηλικίας 16 έως 20 ετών και τους μετέτρεπαν σε φονικές μηχανές, χωρίς κρίση και ηθικό φραγμό. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ τα 5 πρωταγωνιστικά μέλη είναι:
Ο οργανωτής των επιθέσεων – Ο «Κοντός»
Ως βασικός οργανωτής των επιθέσεων σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων φέρεται να είναι ένας 40χρονος, γνωστός ως Ιωσήφ ή «κοντός», επικεφαλής θύρας οργανωμένων. Η επίθεση μάλιστα στο κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη απ’ ότι φαίνεται ήταν προγραμματισμένα αντίποινα για όσα είχαν συμβεί στον Βόλο 3 ημέρες πριν. Ανέφεραν χαρακτηριστικά «πάμε να τους καθαρίσουμε», «να τους τελειώσουμε». Αυτό ήταν το σύνθημα που έλεγε ο αρχηγός, εννοώντας τους αστυνομικούς, που θα βρίσκονταν στου Ρέντη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο «Κοντός» τη στιγμή της σύλληψης το βράδυ της Κυριακής σε καφετέρια στα Γιάννενα, είχε στις τσέπες του 5.000 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα με τους αστυνομικούς να εικάζουν πως θα επιδίωκε να διαφύγει στο εξωτερικό.
Ο «αποθηκάριος»
Ο δεύτερος πρωταγωνιστής, είναι ο 27χρονος Όμλε, μάνατζερ γνωστού τράπερ, σεσημασμένος ηγέτης συνδέσμου στο Ίλιον. Σε τουλάχιστον 4 δικογραφίες ήταν κατηγορούμενος. Είναι αυτός που διαβίβασε τις εντολές της επίθεσης και έφερε ενισχύσεις. Μάλιστα, ήταν και ένας από τους «κλειδοκράτορες» της αποθήκης από την οποία φέρεται να μετέφερε οπλισμό και ναυτικές φωτοβολίδες και φέρεται να ήταν αυτός που έδωσε τη μοιραία φωτοβολίδα στον 18χρονο που ομολόγησε πως χτύπησε τον άτυχο αστυνομικό.
Ο «Ρουμάνος», ο «Shark» και ο «Κοκός»
Υπάρχει επίσης ένας 36χρονος με το προσωνύμιο «Ρουμανος». Μάλιστα ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες από τη συμπλοκή που συνέβη τον Απρίλιο στο στάδιο Καραϊσκάκης στο πλαίσιο μια εσωτερικής διαμάχης ανάμεσα στους οπαδούς του Ολυμπιακού.
Παράλληλα, υπάρχουν και δύο 31χρονοι γνωστοί με τα παρατσούκλια, «Shark» που σημαίνει καρχαρίας, γνωστός συνδεσμίτης του Ολυμπιακού και «Koκός». Ο τελευταίος είχε συλληφθεί το 2013 για τέσσερις ρατσιστικές επιθέσεις ως μέλος της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων σε ένα κουρείο άνδρα πακιστανικής καταγωγής στην Μεταμόρφωση. Στην κατοχή του βρέθηκε και ένα πιστόλι.
Αύριο νωρίς το πρωί θα οδηγηθούν από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Δείτε ακόμα:  Eurovision 2022: Στις 14 Μαΐου στο Τορίνο ο διαγωνισμός τραγουδιού

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News