«Η Καρολάιν είχε βίαια ξεσπάσματα, με χτυπούσε»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο κατηγορούμενος πήρε το ρόλο του θύματος, κάνοντας λόγο για αδικαιολόγητες εκρήξεις του θύματος σε βάρος του
Ως «ονειρική» επέμενε να περιγράφει τη ζωή τους με την Καρολάιν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, αδυνατώντας να διαπιστώσει «πρόβλημα» στη μοιραία, όπως αποδείχτηκε, σχέση τους.
«Ήμασταν καλά μαζί» είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ωστόσο, λίγο αργότερα πήρε το ρόλο του θύματος και αναφέρθηκε σε βίαια ξεσπάσματα της Καρολάιν λέγοντας , μάλιστα, πως έφτανε στο σημείο να τον χτυπά. «Θέλαμε έναν άνθρωπο να μας εξηγήσει, γιατί υπάρχουν αυτά τα βίαια ξεσπάσματα, η βία, οι βωμολοχίες…» ανέφερε ο κατηγορούμενος
Πρόεδρος: Δηλαδή τι σας έκανε;
Κατηγορούμενος: Με χτυπούσε
Πρόεδρος: Άφηνε σημάδια;
Κατηγορούμενος: Όχι, δεν ξέρω αν δεν έβαζα τα χέρια μου μπροστά.
Ο 33χρονος πιλότος δεν κατάφερε να εξηγήσει, τι ήταν αυτό που προκαλούσε τα επεισόδια.
Πρόεδρος: Συνήθως κάνουμε επίθεση όπου φοβόμαστε, όπου νιώθουμε απειλή.
Κατηγορούμενος: Δε θα το έλεγα απειλή. Υπήρχαν βίαιες εξάρσεις θυμού από την εφηβική ηλικία. Το έλεγε και η ίδια.
Πρόεδρος: Αυτή τη βία την είχατε δει από νωρίς; Δεν μου αναφέρατε κάτι;
Κατηγορούμενος: Δεν το θεωρούσα προβληματικό.
Πρόεδρος: Δεν είναι προβληματικό να σας χτυπάει κάποιος;
Κατηγορούμενος: Δεν υπήρχε περιστατικό βίας πριν την περίοδο που συζητάμε. Μπορεί να νευρίαζε έντονα, να φώναζε και μετά να ζητούσε συγγνώμη.
«Μου είναι παρά πολύ δύσκολο να πω κάτι άσχημο για εκείνη»
Η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με σειρά ερωτήσεων κάλεσε τον κατηγορούμενο να απαντήσει, πώς γίνεται να μην είχε διαπιστώσει πρόβλημα στη σύζυγο του και επικαλέστηκε το ημερολόγια της άτυχης Καρολάιν, όπου κατέγραφε τα συναισθήματα της.
«Είχαμε κάνει επανεκκίνηση» είπε ο κατηγορούμενος, μιλώντας για την περίοδο της αποβολής του πρώτου τους παιδιού. «Μου είναι παρά πολύ δύσκολο να πω κάτι άσχημο για εκείνη. Ένα χαρακτηριστικό της έντονο, είναι σε στιγμές με έντονα συναισθήματα που μπορεί να τα προκαλούσε οτιδήποτε, είχε την ίδια περίπου αντίδραση. Μπορεί να περνούσε ένα δίωρο που δεν είχε έλεγχο του εαυτού της. Όπως σας το λέει η ίδια» ανέφερε συμπληρώνοντας πως δεν υπήρχε αφορμή για τις εκρήξεις της.
«Και οι δυο ξέραμε ότι είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλο. Ξέραμε ότι πέρναγε δυσκολίες, μπορεί κάποιος να έβλεπε ένα ζευγάρι να χτυπάει ο ένας τον άλλο και δεν έβλεπε δυο εβδομάδες αγάπης, αν έβλεπε κάποιος το δάσος… στη ζυγαριά μου τα ξεσπάσματα αυτά θεωρούσα ότι δεν ήταν ικανά να με κάνουν να αλλάξω γνώμη. Ο λόγος που σας είπα με τόσες λεπτομέρειες ότι έχει συνέβη ήταν ότι η αφορμή από μόνη της δε θα βγάλει λογική. Αν το συνδυάσετε με την ψυχική κατάσταση που βρισκόταν η σύζυγος μου» υποστήριξε. «Δεν υπήρχε γενικό παράπονο. Είναι ευφυής άνθρωπος. Αν κάτι την ενοχλεί, θα το δείξει, θα ξινίσει, θα νευριάσει, θα το πει και αυτό είναι μέρος της γλύκας της. Εγώ έτσι την ερωτεύτηκα» είπε αναφερόμενος στην Καρολάιν, σαν να ζούσε ακόμη.
Πρόεδρος: Νιώθω ότι δεν καταλαβαίνετε ποιο είναι το πρόβλημα. Έμοιαζε ένας άνθρωπος σε απόλυτη σύγχυση. Το καταλαβαίνατε εσείς αυτό;
Κατηγορούμενος: Ναι. Σε στιγμές έντασης. Υπήρχε η φράση «θα πάω να φύγω». Αλλά σε στιγμές έντονες συναισθηματικής αστάθειας. Πάντα όμως δυο ώρες αργότερα καθόμασταν αγκαλιά και κάναμε όνειρα για το σε ποιο σχολείο θα πάει η Λύδια.
Πρόεδρος: Το «πνίγομαι» έχει κάποια λογική;
Κατηγορούμενος: Είναι της στιγμής.
Πρόεδρος: Διαβάζοντας κάποιος το ημερολόγιο αυτό το συναίσθημα αποκομίζει. Το αντιληφθήκατε ποτέ;
Κατηγορούμενος: Τα πηγαίναμε πολύ καλά στην πλειοψηφία του χρόνου. Το μόνο που με ενδιέφερε, είναι το πως θα είναι ευτυχισμένη. Αν είχαμε στιγμή έντασης το απόγευμα, δεν υπήρχε περίπτωση να μην κοιμηθούμε μαζί.
Πρόεδρος: Τη φράση «το Μπάμπη τον αγαπάω, αλλά δε μπορώ να είμαι μαζί του». Πως το επεξεργάζεστε;
Κατηγορούμενος: Τη δικαιολογώ. Είχε μια πίεση γιατί ήταν ένας άνθρωπος που του έπεσαν πάνω του παρά πολλά. Μπορεί σε στιγμές από την αγάπη μου να την πίεζα. Αυτή η καταχώριση στο ημερολόγιο που διαβάσατε, είμαι βέβαιος ότι την επόμενη ημέρα θα ήμασταν αγκαλιά.

Δείτε ακόμα:  Πέθανε ο 21χρονος ειδικός φρουρός που είχε τραυματιστεί στο Περιστέρι

Newsroom | Pireas News