Η καταγγελία σε βάρος αξιωματικού της Πυροσβεστικής για ξυλοδαρμό της συντρόφου του και το «κατηγορώ» του δικηγόρου της

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η γυναίκα είχε εξεταστεί από ιατροδικαστή
Ήταν αρχές Δεκεμβρίου του 2023 όταν μια 48χρονη γυναίκα κατήγγειλε τον σύντροφό της, αξιωματικό της Πυροσβεστικής, για ενδοοικογενειακή βία και συγκεκριμένα ξυλοδαρμό, απειλή και εξύβριση. Αναζητήθηκε στα όρια του αυτοφώρου, αλλά δεν συνελήφθη.
Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για το περιστατικό από την ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε εξεταστεί από ιατροδικαστή και πράγματι είχαν προκύψει σημάδια σωματικής βίας.
Σήμερα, ο συνήγορος της γυναίκας, «θύματος ενδοοικογενειακής βίας, συνεχόμενου βασανισμού και απόπειρας βιασμού από τον ανώτατο αξιωματικό της Πυροσβεστικής», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, έκανε την εξής δήλωση:
«Ενόψει της διάχυτης τελευταίας, υποκριτικής ή μη, κατά περίπτωση, ευαισθησίας των Αρχών, Κυβερνητικών ή ακόμη και Δικαστικών, για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ενημερώνονται πλέον οι αρμόδιες Αρχές, και δημόσια, ως έσχατο μέσο προστασίας, ότι η γυναίκα – θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ακόμη και κακουργηματικής, συνεχόμενου βασανισμού και απόπειρας βιασμού από ανώτατο Αξιωματικό της Πυροσβεστικής, θυματοποιείται περαιτέρω από την απραξία, καθυστέρηση και απόπειρα συγκάλυψης της Αλήθειας.
Από την 1η/12/2024 που υπέβαλε την μήνυσή της στο αρμόδιο Τμήμα, ο δράστης δεν συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.
Από την 1η/12/2024 που ενημερώθηκαν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος, ο εν λόγω δράστης δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν έχει παραπεμφθεί για απόταξη.
Από την 1η/12/2024 που ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, η υπόθεση δεν έχει παραπεμφθεί για εκδίκαση, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ούτε έλαβαν χώρα περαιτέρω προανακριτικές πράξεις για την διαλεύκανση της Αλήθειας, σε όλη της τη διάσταση.
Ελάχιστες ενέργειες για την διαχείριση απλώς των συνεπειών από την δημοσιοποίηση, έλαβαν χώρα μετά την διαρροή της καταγγελίας της.
Πλέον, το θύμα του Ανώτατου Αξιωματικού κατέθεσε στις αρμόδιες Αρχές, Εισαγγελικές και Υπηρεσιακές, νεότερα συγκλονιστικά στοιχεία, εκ των οποίων πιστοποιείται κατ’ εξακολούθηση σωματική και ψυχολογική κακοποίησή της, κακουργηματικού χαρακτήρα, από το έτος 2019, συμπεριλαμβανομένης και απόπειρας βιασμού της. Γιατί αποφάσισε να σπάσει την Σιωπή… που ενίοτε επιβάλλει η αδιαφορία και η συγκάλυψη.
Καλούνται οι αρμόδιες Αρχές να δράσουν αστραπιαία και άνευ επιλεκτικότητας για την πιστοποίηση όλων των εγκλημάτων, η τέλεση των οποίων σε μεγάλο χρονικό διάστημα, καταδεικνύει άτομο επικίνδυνο για τέλεση νέων εγκλημάτων, που δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί ελεύθερο, και να υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα, χωρίς τις νόμιμες, άμεσες, συνέπειες.
Δεδομένου ότι δεν υπάρχει όλως τυχαίως σήμερα Έξαρση των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας και δη σε βάρος Γυναικών αλλά και Ανηλίκων Παιδιών, αλλά αυτή είναι η Καθημερινότητα της ζωής των ανώνυμων θυμάτων, τα οποία έχουν αφεθεί στην Μοίρα τους, στην μοίρα κάποιων Τμημάτων Ενδοοικογενειακής Βίας όπου υπηρετούν ενίοτε αναίσθητοι αστυνομικοί ή μη εκπαιδευμένοι καταλλήλως, στη μοίρα κάποιων Αστυνομικών Τμημάτων, όπου ενώπιον των αστυνομικών δολοφονούνται γυναίκες, όπως η Κυριακή, στη μοίρα του “Σπιτιού του Παιδιού”, όπου παρά την ευαισθησία των λειτουργών του παραμένει υποστελεχωμένο με ευθύνη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα τα παιδιά να εξετάζονται 2, 3 και 4 μήνες μετά, στη μοίρα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας που καθυστέρησε να εξετάσει βιασμένο ανήλικο παιδί επί 20 ημέρες περίπου… Στη Μοίρα της τύχης ότι είναι άνθρωποι που κάποιες Αρχές επέλεξαν να τους αντιμετωπίζουν ως ενοχλητικούς υπανθρώπους, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν το Δίκαιο.
Κατόπιν των ανωτέρω, οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν να εφαρμόσουν άμεσα τα Πρωτόκολλα για τις κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα, πριν αναγκαστούν τα Θύματα να καταγγείλουν την Χώρα μας, στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα
Ο Συνήγορος,
Γιάννης Απατσίδης».

Δείτε ακόμα:  Πού θα βρέξει σήμερα και σε ποια μέρη θα έχει συννεφιά

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News