«Η κεταμίνη που ανιχνεύθηκε στη Τζωρτζίνα θα χρειαζόταν τρεις βαλίτσες ανάνηψης»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον οργανισμό της 9χρονης βρέθηκε ποσότητα που αντιστοιχεί σε 10 έως 15 αμπούλες κεταμίνης, επισημαίνει ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου
Ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου αποδομεί τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου για το πώς βρέθηκε η κεταμίνη -και μάλιστα σε τόσο μεγάλη ποσότητα- στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.
Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» ο κ. Αλεξάνδρου επεσήμανε αρχικά, πως στο βαλιτσάκι ανάνηψης της ΜΕΘ, όπου υπάρχουν τα φιαλίδια με την κεταμίνη, βρίσκονται όλες οι φαρμακευτικές ουσίες σε μία σειρά, προκειμένου να αποφεύγονται λάθη. Απέκλεισε δε κατηγορηματικά, το έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» να χορήγησε έστω και από λάθος κεταμίνη στην 9χρονη.
Σε ό,τι αφορά την κεταμίνη που ανιχνεύθηκε βάσει δεδομένων και στο αίμα, αλλά και στα ούρα, σημαίνει ότι χορηγήθηκε εν ζωή, εξήγησε ο ιατροδικαστής. Όπως τόνισε, στον οργανισμό της 9χρονης βρέθηκαν 6 mg κεταμίνης ανά λίτρο αίματος, ποσότητα την οποία χαρακτήρισε ως υπερβολική. «Άρα έχουμε έναν οργανισμό, ο οποίο μεταβόλισε την κεταμίνη σε nor- κεταμίνη, άρα είναι εν ζωή, άρα είναι προγενέστερος της ανάνηψης ο χρόνος» τόνισε.
Αναφορικά με τις αμπούλες που χρησιμοποιούνται στην ανάνηψη, είπε πως είναι αμπούλες των 2 ml και έχουν μέσα 100 mg κεταμίνης. «Σε ένα παιδάκι 25-30 κιλά θα χορηγείτο σε φάση ανάνηψης περίπου 1 ml, αραιωμένο με περίπου 10-20 ml διαλύματος, φυσιολογικού ορού» ανέφερε. «Η ποσότητα ωστόσο που ανιχνεύθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα, είναι μία ποσότητα που θα χρειαζόντουσαν τρεις βαλίτσες ανάνηψης και 10 έως 15 αμπούλες», εξήγησε ο κ. Αλεξάνδρου, ενώ σημείωσε πως στα έγγραφα του νοσοκομείου δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  322 Ουκρανοί πρόσφυγες πέρασαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News