Η κυβέρνηση "εκτέλεσε" την εστίαση: «Χαράτσι» 20 ευρώ για έναν καφέ!

Η κυβέρνηση “εκτέλεσε” την εστίαση: «Χαράτσι» 20 ευρώ για έναν καφέ!

BREAKING NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε χθες πως δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, καθώς παρουσίασε ως «έξυπνο» σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας τον διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη.

Μάλιστα εκτός από τα πολλά προβλήματα που δημιουργεί στους επιχειρηματίες αυτός ο διαχωρισμός, καθώς είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο θα αναγκαστούν να «ρίξουν πόρτα» σε πελάτες πλέον και ένα απλό γεύμα γίνεται πολύ πιο ακριβό για τους πολίτες (εμβολιασμένους ή μη), κάτι που όπως είναι λογικό θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη μείωση στον τζίρο των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, αφού έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης, παρατηρούμε πως ένας μη εμβολιασμένος θα πρέπει να πληρώσει «χαράτσι» 20 ευρώ εάν θέλει να φάει ή να πιεί καφέ σε έναν εσωτερικό χώρο εστίασης, το ίδιο ισχύει και εάν θέλει να δει μια ταινία σε κινηματογράφο ή να πάει ένα θέατρο.

Ο ανεμβολίαστος για να πάει σε έναν χώρο που θα επιτρέπεται η είσοδος σε μη εμβολιασμένους θα πρέπει να υποβληθεί υποχρεωτικά σε rapid test ή PCR test (το φθηνότερο rapid κοστίζει περίπου 20 ευρώ).

Για κάποιο λόγο η κυβέρνηση αποφάσισε τώρα πως τα υποχρεωτικά self test (κοστίζουν 5 ευρώ) είναι τώρα αναποτελεσματικά, αν και τα ανήλικα παιδιά αντί για rapid test θα μπορούν να κάνουν self.

Να δώσουμε ένα παράδειγμα, μία τετραμελής οικογένεια (2 γονείς – 2 παιδιά) στην οποία οι γονείς δεν έχουν κάνει ακόμη εμβόλιο. Αν υποθέσουμε ότι μια τέτοια οικογένεια θα ήθελε να πάει σινεμά ή θέατρο σε κλειστό χώρο, θα πρέπει να προσθέσει στο λογαριασμό των εισιτηρίων 20 ευρώ για κάθε γονέα για το απαραίτητο rapid test και 5 ευρώ για το κάθε παιδί για το self test: Σύνολο 50 ευρώ. Το ίδιο ποσό θα πρέπει να δαπανήσει αν θελήσει να πάει σε εστιατόριο ή καφέ, που λειτουργεί σε εσωτερικό χώρο.

Δείτε ακόμα:  Ανάλγητη η κυβέρνηση: Λέει ξανά «Όχι» στη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, τη στιγμή που για ένα ταξίδι Θεσσαλονίκη-Αθήνα θα φεύγει το μισό μηνιάτικο σε βενζίνες!

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Σίγουρα δεν υπάρχουν πολλές οικογένειες που τους περισσεύουν 50ευρα να τα σκορπούν έτσι αναίτια. Οπότε, αν τελικά το κάνουν, το πολύ πολύ να το κάνουν για μία φορά στο τόσο, με δεδομένο ότι η ισχύς των rapid test είναι για 48 ώρες. Το πιο πιθανό είναι να επιλέξουν να μην βγουν.

Το αστείο είναι ότι ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι βγαίνουν χαμένοι από τα «προνόμια» που ανακοίνωσε γι’ αυτούς η κυβέρνηση. Ας πάρουμε και πάλι το παράδειγμα μιας τετραμελούς οικογένειας με μικρά παιδιά, στην οποία αυτή τη φορά οι δύο γονείς είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Και αυτοί αν θελήσουν να πάνε θέατρο, σινεμά ή σε εστιατόρια και καφέ σε κλειστούς χώρους έχουν μεν τη δυνατότητα να επιλέξουν τους λεγόμενους αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους, αλλά δεν γλυτώνουν το «χαράτσι». Κι αυτό γιατί τα παιδιά θα πρέπει και πάλι να υποβάλλονται σε self test. Πέντε ευρώ λοιπόν για καθένα από αυτά, σύνολο 10 ευρώ επιπλέον για μια απλή οικογενειακή έξοδο.

Ωραία το σκέφτηκε η κυβέρνηση. Ανοίγουμε μεν τους κλειστούς χώρους, αλλά δεν μπορείτε να πάτε.

Δείτε ακόμα:  Εστιάτορας... έστειλε τα κλειδιά του μαγαζιού του στον Γεωργιάδη μαζί με συνταγές!

pronews.gr

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News