Η ώρα των συνηγόρων υπεράσπισης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα βασανιστικά»
Τα νομικά τους επιχειρήματα θα αναπτύξουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης με τις αγορεύσεις τους λίγο πριν πέσει η αυλαία στην δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.
Πολιτική αγωγή και υπεράσπιση θα δώσουν «μάχη» οι πρώτοι για να καταδικαστεί η κατηγορούμενη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ενώ οι δεύτεροι για να πετύχουν την μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.
Ο χρόνος μετρά, πλέον, αντίστροφα για την στιγμή που η Ιωάννα θα ακούσει την κρίση των δικαστών για την ποινική μεταχείριση της Έφης Κακαράντζουλα. Η 36χρονη κατηγορούμενη επέλεξε στην προηγούμενη συνεδρίαση να αποχωρήσει από την δικαστική αίθουσα μετά την εισαγγελική πρόταση και να μην παρακολουθήσει την αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Απόστολου Λύτρα. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν και σήμερα θα τηρήσει την ίδια στάση.
«Ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα βασανιστικά»
«Το να είναι κάποιος ένορκος είναι τιμητικό, η ψήφος του μετράει όπως όλων των δικαστών. Ο νομοθέτης θέλησε να εκφράζεται ο λαός. Υπερτερείτε» ανέφερε στην έναρξη της αγόρευσής του ο Απόστολος Λύτρας απευθυνόμενος στους ενόρκους και συνέχισε λέγοντας: «Η Ιωάννα, γιατί έτσι έχει γίνει γνωστή, είναι ένα κορίτσι γενναίο. Συνεχίζει τη ζωή της, έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Άλλος άνθρωπος στη θέση της ενδεχομένως να έκανε άλλες σκέψεις. Αυτό το κορίτσι έχει αρχίσει και βοηθά πολύ κόσμο».
Ο νομικός παραστάτης της Ιωάννας εμφανίστηκε πεπεισμένος πως στόχος της κατηγορούμενης ήταν να σκοτώσει την άτυχη γυναίκα. «Σκεφτείτε για πόσο επικίνδυνο άτομο μιλάμε. Αυτό που ήθελε δεν ήταν μόνο να την σκοτώσει, αλλά να την σκοτώσει βασανιστικά. Ήθελε να την βλέπει να πεθαίνει λιώνοντας» είπε και υπογράμμισε ότι «Η κατηγορουμένη είναι κακή πλευρά της κοινωνίας που δεν πρέπει να υπάρχει ανάμεσα μας. Την κατηγορουμένη την κυρίευσε η ζήλια, η εκδίκηση και ο φθόνος. Είναι ένα άτομο με αντικοινωνική συμπεριφορά. Πίεζε στο τηλέφωνο για οφειλές με το χειρότερο τρόπο. Έχουμε μαρτυρίες για αντικοινωνική συμπεριφορά. Μετά το έγκλημα που έκανε ανέβαινε στο τραπέζι και χόρευε».

Δείτε ακόμα:  Η ηθοποιός Μαρία Μπονίκου είναι το θύμα της άγριας δολοφονίας

«Ενήργησε σαν τον καλύτερο και ικανότερο της φύσης θηρευτή»
Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης σε μια αγόρευση καταπέλτη είχε ζητήσει την καταδίκη της κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Για τον εισαγγελικό λειτουργό η κατηγορούμενη ενήργησε «υποδειγματικά σαν τον καλύτερο και ικανότερο της φύσης θηρευτή» και το μοιραίο εκείνο πρωινό «άλλαξε όλη τη ζωή της Ιωάννας». Στην αγόρευση του υπογράμμισε ότι η Ιωάννα θα μπορούσε να έχει πεθάνει από την αποτρόπαια επίθεση καταλήγοντας ότι συντρέχουν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
«Η κατηγορουμένη ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε η δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Newsroom | Pireas News