Η πανεπιστημιακή κοινότητα δείχνει τον δρόμο – Υψηλό ποσοστό εμβολιασμού σε καθηγητές και φοιτητές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απέσπασαν τα εύσημα από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως – Έχουν δημιουργήσει τείχος ανοσίας – Στο ίδιο επίπεδο είναι και το συνολικό προσωπικό
Από την στιγμή που ανακαλύφθηκαν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού οι επιστήμονες έκαναν έρευνες και μελέτες για να βρούνε ποιο είναι το ποσοστό που μπορεί να δημιουργήσει τείχος ανοσίας. Πλέον και μετά από τόσους μήνες έχει αποδειχθεί ότι άνω του 80% μπορεί να θωρακίσει μια κοινωνία. Και μπορεί η ελληνική να μην το έχει πετύχει, όμως η πανεπιστημιακή κοινότητα δείχνει το δρόμο, αφού τα έχει καταφέρει. Το ποσοστό εμβολιασμού σε καθηγητές, φοιτητές, αλλά και στο συνολικό ποσοστό είναι μεγάλο και αυτό χαροποίησε την υπουργό Παιδείας που τους απέδωσε τα εύσημα.
Από το σύνολο των εγγεγραμμένων φοιτητών έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις ή έχουν νοσήσει το 74,79%, αναφέρει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το 78,64% έχει εμβολιαστεί με μία δόση ή είναι νοσήσαντες. Σε ορισμένα πανεπιστημιακά τμήματα το ποσοστό εμβολιασμένων και νοσησάντων φοιτητών ξεπερνάει το 90%.Στους καθηγητές εμβολιασμένοι με δύο δόσεις ή νοσήσαντες είναι πάνω από το 92%. Το αντίστοιχο ποσοστό για το συνολικό προσωπικό είναι 89%.

Ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα για την μαζική τους ανταπόκριση στο κάλεσμα του εμβολιασμού και για την καίρια συμβολή τους στη λειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης. pic.twitter.com/yvnVpmLHkT
— Niki Kerameus (@nkerameus) October 19, 2021

Ο κορονοϊός χρόνια δεν… κοιτά
Το ποσοστό εμβολιασμού στην πανεπιστημιακή κοινότητα είναι πολύ σημαντικό γεγονός για να γίνουν απρόσκοπτα οι σπουδές των νέων, καθώς ο κορονοϊός χρόνια δεν… κοιτά. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε δύο μήνες έχουν υπερδιπλασιαστεί τα κρούσματα στις νεότερες ηλικίες, ενώ δραματική είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ όπου πλέον διασωληνώνονται περισσότεροι νέοι, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν έχουν εμβολιαστεί. 20χρονη που νόσησε βαριά περιέγραψε την εμπειρία της στην ΕΡΤ.
Η Βιβή, 21 ετών και ανεμβολίαστη, νόσησε βαριά και νοσηλεύθηκε. «Ήμουν μαζί με 50άρηδες και 60άρηδες που ήταν εμβολιασμένοι κι εγώ το πέρασα πιο βαριά», δήλωσε η Βιβή.
Προβληματισμό προκαλεί ο υπερδιπλασιασμός των κρουσμάτων κορονοϊού σε άτομα ηλικίας έως 39 ετών από τις αρχές του καλοκαιριού. Οι πέντε νέοι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους τις 3 τελευταίες ημέρες ήταν ανεμβολίαστοι.

Δείτε ακόμα:  Καταθέτουν Χριστίνα Αλεξανιάν και Νίκος Ψαρράς

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Το κουτούκι του παίδαρου

Newsroom | Pireas News