Η παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού θα επικρατήσει κατά 90%

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η υγειονομική κρίση είναι εδώ και ο αγώνας διαρκής και επίμονος», τόνισε ο καθηγητής
Να μην εφησυχάσει ο κόσμος από την πανδημία του κορονοϊού σύστησε ο Καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.
«Η υγειονομική κρίση είναι εδώ και ο αγώνας διαρκής και επίμονος», τόνισε ο καθηγητής, ενώ για την παραλλαγή Δέλτα εκτίμησε ότι «θα επικρατήσει σύντομα σε ποσοστό 90%».
Ανέφερε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει μια σχετική αύξηση με μέσο κυλιόμενο όρο τα 2.942 κρούσματα ημερησίως, προσθέτοντας ότι υπάρχουν περαιτέρω τάσεις αύξησης τις τελευταίες δύο μέρες.
Ο δείκτης θετικότητας σε δομές υγείας παραμένει σταθερά υψηλός στο 3,3%, στην επικράτεια, με σημαντικές αυξομειώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα από 4-11 Αυγούστου.
Η τάση στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας είναι ελαφρώς αυξητική, είπε ο κ. Γώγος, σημειώνοντας ότι τα εισαγόμενα κρούσματα μέσω του τουρισμού εξακολουθούν να αποτελούν ένα μικρό ποσοστό, γύρω στο 0,59% που οφείλεται τόσο στον εμβολιασμό των τουριστών που έρχονται στη χώρα μας όσο και στον αποτελεσματικό διαγνωστικό έλεγχο.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Περίεργο περιστατικό με τραυματισμό 14χρονης – Άνοιξε την πόρτα και έπεσε από το εν κινήσει όχημα

Newsroom | Pireas News