Η παραλλαγή Όμικρον θα μας αγγίξει όλους – Δεν χρειάζεται νέο εμβόλιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Είμαστε στο τέλος της επείγουσας φάσης»
Σε ημερίδα με θέμα «Δύο χρόνια πανδημίας Covid-19: Προκλήσεις και διδάγματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις» μίλησε ο Σωτήρης Τσιόδρας και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να μπει τέλος στη πανδημία.
Ο καθηγητής και επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, ξεκαθάρισε ότι ο κορονοϊός θα συνεχίσει να απασχολεί τον κόσμο, όμως σε διαφορετικό βαθμό. Παράλληλα, είμαστε «κοντά στο τέλος της επείγουσας φάσης», γιατί μπορεί τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί, όμως εμφανίζουν βελτίωση οι σκληροί δείκτες.
«Ίσως είμαστε στο τέλος αυτού που ονομάζουμε επείγουσα φάση», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι «κάθε χώρα πρέπει να βρει τον δικό της προσωπικό προγραμματισμό και μονοπάτι για τη μετάβαση στην κανονικότητα, βασιζόμενη στη δημογραφία και τα επιδημιολογικά δεδομένα».
Επίσης, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε και στη μετάλλαξη Όμικρον, η οποία σήμανε παγκόσμιο συναγερμό, από την στιγμή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.
«Οι καθηγητές από την Οξφόρδη λένε: “Μην ξεγελιέστε, η Όμικρον θα μας ακουμπήσει όλους”», είπε και πρόσθεσε ότι «άρα αυτό με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ίσως είναι η επιστροφή μας σε μία σταθερότητα, σε μία αλλαγή τρόπου σκέψης αλλά και σωστή αντιμετώπιση με όλα τα όπλα της επιστήμης».
Ακόμη, ξεκαθάρισε ότι δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί ξεχωριστό εμβόλιο για την νέα παραλλαγή του ιού, καθώς ο εμβολιασμός με τρεις δόσεις από τα σκευάσματα που ήδη υπάρχουν είναι αρκετός.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Θα πάω στον εισαγγελέα και θα σου πάρουν το παιδί

Newsroom | Pireas News