Η πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα είναι ο καρκίνος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα δύο τελευταία χρόνια η πανδημία είχε επιπτώσεις στην πρόληψη
Ετησίως διαγιγνώσκονται 68 χιλιάδες νέες περιπτώσεις καρκίνου στην Ελλάδα, ενώ 33 χιλιάδες καρκινοπαθείς πεθαίνουν. Ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου στη χώρα.
Τα δύο τελευταία χρόνια η πανδημία είχε επιπτώσεις στην πρόληψη αλλά και την έγκαιρη αντιμετώπιση περιπτώσεων ασθενών με καρκίνο. Πολλοί αναγκάστηκαν να αναζητήσουν θεραπεία σε ιδιωτικές κλινικές, κάποιοι πληρώνοντας από το υστέρημά τους, τονίζεται στην ΕΡΤ.
Επιστημονικές μελέτες επισημαίνουν πως η υστέρηση σε προληπτικές εξετάσεις θα έχει ως αποτέλεσμα στο επόμενο χρονικό διάστημα την αύξηση του ποσοστού διαγνώσεων πιο προχωρημένων καρκίνων σε επίπεδο που μπορεί να αγγίξει το 15%. Θετική εξαίρεση αποτελούν οι διαγνώσεις καρκίνου των πνευμόνων που έγιναν λόγω των αυξημένων εξετάσεων των πνευμόνων εξαιτίας της Covid-19.
Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη νέων δομών αντιμετώπισης του καρκίνου ενώ εκκρεμεί η χωροθέτηση του νέου αντικαρκινικού κέντρου που έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση. Η πρόληψη και ο υγιεινός τρόπος ζωής αποτελούν τα δύο ισχυρά όπλα στην αντιμετώπιση του καρκίνου Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει να λειτουργεί το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας του ξενώνα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Β. Ελλάδος.

Σου άρεσε το άρθρο; Για ακόμα περισσότερα παρόμοια άρθρα:
Κάνε εγγραφή στο Google News.
Κάνε subscribe στο YouTube.
Ακολούθησε μας στο Facebook.
Ακολούθησε μας στο Twitter.

Δείτε ακόμα:  Διαψεύδουν πηγές από το υπουργείο Προστασίας ότι διέφυγε συνεργός του 23χρονου συλληφθέντα

Newsroom | Pireas News